Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Selskab: Besætningen på Mærsk Tigris er i god behold

De 24 besætningsmedlemmer om bord på fragtskibet Mærsk Tigris, som tilbageholdes af iranske styrker, er uskadt. Det oplyser skibets ejer, selskabet Rickmers Group.

A.P. Møller - Mærsk hovedsæde på Esplanaden. Flag med det syvtakkede stjerne logo.
A.P. Møller - Mærsk hovedsæde på Esplanaden. Flag med det syvtakkede stjerne logo.

IRAN: Besætningsmedlemmerne på fragtskibet Mærsk Tigris har det godt. Det oplyser Cor Radings, talsmand for selskabet Rickmers Group, der ejer skibet, til Berlingske Nyhedsbureau.

Tirsdag aften kunne Rickmers Group ikke få kontakt til Mærsk Tigris, som bliver tilbageholdt af iranske styrker, men onsdag hørte selskabet nyt fra besætningen.

»Vi har været i kortvarig kontakt med besætningen om bord, og vi har fået bekræftet, at de er i sikkerhed og i god behold,« siger Cor Radings.

Der er 24 besætningsmedlemmer om bord på fragtskibet. De kommer fra Østeuropa og Asien.

Ifølge talsmanden befinder Mærsk Tigris sig stadig på vandet tæt på den iranske kystlinje, men Rickmers Group arbejder på højtryk for en snarlig løsladelse af besætningen.

»Vi forsøger at finde frem til en løsning, så besætningsmedlemmerne hurtigst muligt kan blive sat fri,« siger Cor Radings og oplyser, at selskabet modtager rådgivning i sagen fra internationale myndigheder.

Mærsk Tigris kom angiveligt i problemer på sin vej gennem Hormuzstrædet, som leder ind til Den Persiske Golf, da iranske myndigheder mente, at skibet befandt sig ulovligt på Irans territorialfarvand og beslaglagde de fragtskibet efter at have affyret varselsskud.

Udenrigsministeriet undersøger i øjeblikket sagens omstændigheder i tæt dialog med Mærsk, men ifølge ministeriet er det endnu for tidligt at konkludere noget.

»Vi skal være forsigtige med at drage konklusioner, før vi kender sagens faktiske omstændigheder. Men det er vores klare forventning, at Iran overholder deres internationale forpligtelser, og at mandskabet om bord på Mærsk Tigris ikke lider overlast. Vi ved fra Mærsk, at de også lægger stor vægt på, at besætningen ikke lider overlast,« meddeler Udenrigsministeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.