Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Seks døde i sammenstød mellem aktivister og politi i Pakistan

Aktivister fra den muslimske gruppe Tehreek-e-Labaik har i to uger blokeret veje ind i Pakistans hovedstad.

Billede fra Pakistans hovedstad, Islamabad.
Billede fra Pakistans hovedstad, Islamabad.

Mindst seks personer har mistet livet, og 200 er blevet såret i forbindelse med sammenstød mellem politi og islamiske aktivister i den pakistanske hovedstad, Islamabad.

Det oplyser myndighederne til nyhedsbureauet dpa.

Volden, som har spredt sig til flere byer, har fået den pakistanske regering til at sætte hæren ind.

Aktivisterne har i to uger blokeret en række veje ind i Islamabad.

Hæren er udkommanderet for at "kontrollere situationen i hovedstaden", oplyser indenrigsministeriet ifølge statsligt tv.

Tidligere lørdag udviklede en politioperation sig voldeligt, da 4000 betjente forsøgte at rydde en lejr med omkring 1000 af de ultra-religiøse aktivister.

Tv-billeder viser blandt andet en politibil, der var brudt i brand, og tyk røg i gaderne, hvor kampklædte betjente befandt sig.

Flere aktivister bar gasmasker, og nogle greb kæppe og angreb biler.

Som optøjerne spredte sig, blev private tv-stationer beordret til at stoppe deres dækning. Og de sociale medier som Facebook, Twitter og YouTube blev blokeret i mange områder.

Aktivisterne har demonstreret siden 6. november. De er fra det meget troende parti Tehreek-e-Labaik.

Partiet har rødder i en protestbevægelse, hvor den tidligere bodyguard Mumtaz Qadri er central. Han skød sin chef, guvernøren i provinsen Punjab, da han opfordrede til en reform af landets strenge blasfemilovgivning.

Mens Tehreek-e-Labaik-aktivister har blokeret vejene, har de blandt andet beskyldt landets justitsminister for blasfemi. De krævede, at han blev afskediget og anholdt.

- Der er tusindvis af os. Vi vil ikke forsvinde. Vi vil kæmpe til enden, sagde talsmand Ejaz Ashrafi til nyhedsbureauet Reuters via telefon.

Tehreek-e-Labaik er et af to ultra-religiøse partier, som er opstået de seneste måneder.

Og det tyder på, at de kan komme til at spille en vigtig rolle i næste års valg.

Tidligere på dagen sagde indenrigsminister Ahsan Iqbal, at protesterne var en del af et komplot om at svække regeringen.

- Der er forsøg på at skabe kaos i landet, sagde han på statsligt tv.

De seneste uger har regeringen forsøgt at forhandle sig frem til en fredelig afslutning på protesten.

Det er blandt andet en frygt for en gentagelse af voldelige sammenstød mellem politi og tilhængere af en radikal moské i Islamabad i 2007, som kostede flere end 100 livet.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.