Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Se de vilde videoer fra russisk meteorregn

Opdateret: Kæmpebrag, smadrede vinduer og lysende ildkugler. Se de vilde amatørvideoer fra meteorregnen i Rusland, der har såret op mod 200.

Et røgspor efter en faldende objekt er observeret fra et lejlighedkompleks i byen Tjeljabinsk.
Et røgspor efter en faldende objekt er observeret fra et lejlighedkompleks i byen Tjeljabinsk.

En voldsom meteorregn over Ruslands Ural-region har vakt stor opstandelse, og op mod 250 mennesker meldes at være kommet lettere til skade på grund af smadrede vinduer og rystelser.

På Youtube er der fredag morgen blevet lagt flere amatørvideoer ud med kæmpebrag og »spor« efter faldende objekter på himlen, blandt andet taget i nærheden af Jekatarinborg, som ligger 200 kilometer væk fra Tjeljabinsk i Rusland. Se et udpluk af dem her.

Fra mobil: Se videoen her

Tjeljabinsk er hypermilitariseret område, der huser blandt andet det russiske raketforsvar og a-våbenfaciliteter, oplyser Berlingskes Ruslands korrespondent Simon Kruse. Konspirationsteorierne gik lynhurtigt på, om der i virkeligheden var tale om et militært uheld eller et besøg af en UFO.

Fra mobil: Se videoen her

Det russiske beredskabsministerium var dog hurtigt til at slå fast, at der er tale om en meteorregn nær Tjeljabinsk og Tjumen i nordlige Rusland. De seneste rapporter lyder, at flere end 100 har fået lettere kvæstelser efter meteoritnedslag på grund af rystelser og smadrede ruder.

.

Fra mobil: Se videoen her

Hvis nogen undrer sig over, at mange af amatøroptagelser fra Youtube er optaget fra biler, skyldes det, at det i Rusland er populært at installere kamera for at bevise skyld/uskyld i trafikuheld, oplyser Berlingskes Ruslands korrespondent Simon Kruse.

Fra mobil: Se videoen her

Efter de store brag kunne man flere steder høre lyden af bilalarmer og splintrede ruder. Det forlyder, at der er i byen Tjeljabinsk er blevet evakueret flere kontorbygninger, og skolerne holder lukket.

Lokale rapporterer til det russiske nyhedsmedie Russian Today, at luften lugtede af krudtrøg, at huse rystede og vinduer blev smadret. Se et potpourri af videoer samlet på rt.com.
Fra mobil: Se videoen her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.