Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Schweizisk rederi erkender skyld i oliekatastrofe

Rederiet Transocean betaler kæmpeerstatning efter olieudslip i Den Mexicanske Golf i 2010.

Deepwater Horizon var i gang med en boring i den Mexicanske Golf ud for kysten ved Louisiana, da den eksploderede 20. april 201
Deepwater Horizon var i gang med en boring i den Mexicanske Golf ud for kysten ved Louisiana, da den eksploderede 20. april 201

USA: Det schweiziske rederi Transocean har indgået en aftale om at betale en erstatning på 1,4 milliarder dollar (knap otte milliarder kroner) efter firmaets borerig Deepwater Horizon sank efter en eksplosion, der dræbte 11 arbejdere og affødte et massivt olieudslip i Den Mexicanske Golf i 2010. Det skriver flere nyhedsbureauer ifølge Aljazeera.com.

Med indgåelsen af aftalen erkender firmaet sin rolle i den værste miljøkatastrofe i USAs historie. Ifølge det amerikanske justitsministerium indrømmer Transocean, at mandskabet på boreriggen forsømte at sikre olieboringen tilstrækkeligt.

Aftalen skal godkendes af en føderal dommer, inden den træder i kraft. Ifølge aftalen pålægges Transocean desuden at stramme op på en del sikkerhedsprocedurer og forbedre katastrofeberedskabet på dets platforme.

- Aftalen med Transocean bringer os et vigtigt skridt videre på vejen mod retfærdighed efter de menneskelige, miljømæssige og økonomiske konsekvenser, som Deepwater Horizon-katastrofen medførte, siger den amerikanske statsadvokat Eric Holder.

Transocean betegner aftalen som en positiv udvikling.

- Det er et positivt skridt fremad, men det er også tid til at reflektere over de 11 mænd, der mistede deres liv på Deepwater Horizon, skriver firmaet i en erklæring ifølge Aljazeera.com.

Den britiske oliegigant BP, der lejede boreriggen fra Transocean indvilligede i november sidste år i at betale en rekordstor bøde på 4,5 milliarder dollar (25,6 milliarder kroner) og erkendte sig skyldig i manddrab og flere andre anklager relateret til ulykken.

Deepwater Horizon var i gang med en boring i den Mexicanske Golf ud for kysten ved Louisiana, da den eksploderede 20. april 2010.

Det amerikanske justitsministerium siger, at medarbejdere fra Transocean forsømte at undersøge klare tegn på, at boringen ikke var sikret ordentligt.

Boreriggen brændte i 36 timer, før den sank.

Redningshold gjorde gentagne forsøg at stoppe olieudslippet over en periode på flere uger, mens flere millioner liter råolie flød ud i havet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.