Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Saudi-Arabien indfører straf for at snage i ægtefælles mobil

Det kan nu give en bøde på 800.000 kroner og et års fængsel at snage i sin ægtefælles telefon i Saudi-Arabien.

REUTERS/Adnan Abidi/File Photo
REUTERS/Adnan Abidi/File Photo

Saudi-Arabien indfører et forbud mod at snage i sin ægtefælles telefon og gør det til en strafbar handling, der potentielt kan give en stor bøde og fængselsstraf.

»Gifte individer, der planlægger at udspionere deres ægtefælle i Saudi-Arabien, bør tænke over det en ekstra gang,« oplyser landets informationsministerium.

»En sådan handling vil kunne udløse en bøde på 500.000 riyaler (godt 800.000 kroner, red.) og en straf på et års fængsel.«

Bestemmelsen er del af en ny lov om bekæmpelse af cyberkriminalitet. Den har til mål at »beskytte moralen hos individer og i samfundet samt beskytte privatlivets fred«.

Loven trådte i kraft i sidste uge.

Det sker ifølge ministeriet i en tid med en »støt stigning i cyberkriminalitet, herunder afpresning, bedrageri og ærekrænkelse«.

Indbyggerne i det ultrakonservative kongedømme er blandt de flittigste brugere af sociale medier og applikationer til mobiltelefoner.

Over halvdelen af indbyggerne i landet er under 25 år og tilbringer meget tid på internettet.

Saudi-Arabien har indført drastiske ændringer, siden den reformvenlige kronprins Mohammed bin Salman kom til magten sidste år.

Ikke mindst ser det ud til at være blevet nye tider for kvinder i landet. Til juni bliver det således lovligt for kvinder at køre bil.

Og i januar fik kvinder for første gang lov til at komme på stadion og se en fodboldkamp.

Desuden er et 35 år langt forbud mod biografer i Saudi-Arabien blevet ophævet.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.