Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Satirisk drama med dansker i front kan vinde Guldpalmen

Claes Bang spiller hovedrollen i svenske Ruben Östlunds »The Square«, der er med i hovedkonkurrencen i Cannes.

Arkivfoto. Claes Bang spiller hovedrollen i svenske Ruben Östlunds »The Square«, der er med i hovedkonkurrencen i Cannes.
Arkivfoto. Claes Bang spiller hovedrollen i svenske Ruben Östlunds »The Square«, der er med i hovedkonkurrencen i Cannes.

Den svenske instruktør Ruben Östlunds »The Square« med danske Claes Bang i hovedrollen er med i hovedkonkurrencen på dette års Cannes Filmfestival.

Det oplyser Det Danske Filminstitut.

Dermed er filmen med i konkurrencen om filmfestivalens fornemste pris, Guldpalmen.

Det Danske Filminstitut beskriver den svensk-dansk koproducerede spillefilm som et spiddende satirisk drama, der afspejler vores samtid.

Filmen handler om ondskab, borgermod og det velstillede menneskes behov for selvfiksering i en stadig mere usikker omverden.

Claes Bang spiller den ambitiøse museumsdirektør Christian, som bliver bestjålet på åben gade, nogle dage inden den prestigefulde udstilling »The Square« åbner.

Han kan hverken slippe tyveriet i tankerne eller lade det passere ubemærket, og han indleder derfor en jagt på gerningsmanden.

Det bringer ham ud i de mest groteske situationer, der får ham til at stille spørgsmålstegn ved sit eget moralske kompas.

Claes Bang spiller over for den amerikanske skuespiller Elisabeth Moss, der blandet andet er kendt som Peggy fra tv-serien »Mad Men«.

I andre store roller ses engelske Dominic West, svenske Marina Schiptjenko og danske Christopher Læssø.

Selv om den traditionsrige franske filmfestival i år løber af stablen uden nogen dansk film i hovedkonkurrencen, så vil Danmark være repræsenteret i kategorien kortfilm.

Her har den dansk-palæstinensiske instruktør Mahdi Fleifel fået udtaget sin kortfilm »A Drowning Man« til filmfestivalen.

Dermed dyster han mod otte andre kortfilm om den prestigefulde guldpalme for kortfilm.

Den franske filmfestival foregår fra 17. til 28. maj og kan i år fejre 70-års jubilæum.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.