Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SAS-fly fik ødelagt døren to gange på én dag

To SAS-fly med kurs fra Oslo til København fik fredag ødelagt flydøren.

To forskellige SAS-fly, der fredag skulle fra Oslo til København, fik begge ødelagt flydøren i lufthavnene i henholdsvis Oslo og København, skriver vg.no.

Fredag eftermiddag skulle det første fly til at lette fra Oslos lufthavn, Gardermoen. Da flyet skulle til at køre fra gaten og ud på afgangsbanen, fjernede en lufthavnsansat de bremseklodser bag hjulene, der holdt flyet på plads. Men flyet var ikke sat fast til den bil, der skulle skubbe det ud på banen.

Derfor trillede flyet baglæns, og flydøren hamrede ind i gaten. Døren blev så ødelagt, at flyet nu er taget ud af drift på ubestemt tid, og passagererne måtte flyttes over i andre fly med kurs mod den danske hovedstad.

Flere af dem fik plads i et andet SAS-fly, der uden problemer lettede fra Gardermoen. Men da det kort efter klokken 19 landede i København, var der igen problemer. Før lufthavnsmandskabet nåede at sætte bremseklodserne bag hjulene, da flyet var nået til gaten, slap piloten bremserne, og flydøren smadrede ind i gaten, da flyet trillede baglæns.

Begge Airbus-maskiner fra SAS står nu parkeret på ubestemt tid, henholdsvis i Oslo og København.

- Egentlig skal det været umuligt. Vi har de samme rutiner på hver eneste landing og afgang på vores 1100 daglige flyvninger. Der er ikke sket nogen ændringer i rutinerne, og der er intet, der indikerer, at sådan noget skulle ske, siger informationsrådgiver Tormod Sandstø fra SAS til vg.no.

- Alle sådanne hændelser bliver rapporteret og vil blive grundigt undersøgt. Men her tror jeg, passagererne har været ofre for en ekstrem tilfældighed, siger Sandstø.

Ingen skal dog være kommet til skade i forbindelse med uheldene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.