Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sarkozys afløser er fundet

Efter et kaotisk partivalg har de franske konservative udpeget en ny formand.

Her er Sarkozys afløser, Jean-Francois Copé.
Her er Sarkozys afløser, Jean-Francois Copé.

Det konservative UMP-parti i Frankrig har fået ny formand, efter at tidligere præsident Nicolas Sarkozy trådte tilbage efter præsidentvalget i maj.

Den nye mand på posten bliver den 48-årige Jean-Francois Copé, der regnes som en af Sarkozys nære allierede, skriver Reuters.

Men inden Copé kunne erklære sig for vinder af partivalget, som stod mellem ham og partifællen Francois Fillon, herskede der kaos, og begge kandidater beskyldte hinanden for valgsvindel. Parterne hævdede hver især, at de havde vundet, og da den interne valgkommission havde gjort tallene op, stod det også klart, at løbet havde været utrolig tæt.

Næsten 175.000 partimedlemmer havde stemt, men Copé endte med at vinde med blot 98 stemmer, skriver Reuters. Han fik 50,03 procent af stemmerne, mens Fillon fik 49,97 procent.

Den aggressive retorik mellem Copé, der regnes som højrefløjens mand, og Fillon, der er mere midtersøgende, udstiller ifølge kommentatorer splittelsen hos det konservative parti, efter at Sarkozy er trådt tilbage.

Der er derfor også allerede spekulationer omkring, hvorvidt Copé vil formå at sikre UMP præsidentposten, når der er valg igen i 2017. Flere meningsmålinger har ifølge Reuters vist, at to tredjedele af partiets medlemmer mener, at Sarkozy er den konservative kandiday, som har størst chance for at fraviste socialisterne regeringsmagten om fem år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.