Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sandy kan gøre 40.000 newyorkere hjemløse

New Yorks guvernør forventer, at »titusindvis« kan blive tvunget fra deres stormskadede hjem, når kulden kommer. Borgmester Michael Bloomberg sætter tallet helt op til 40.000.

Titusindvis af amerikanere er fortsat stærkt påvirkede af superstormen Sandy, og på et pressemøde søndag sagde New Yorks guvernør, Andrew Cuomo (tv), at »titusindvis« af borgere i delstaten risikerer at skulle forlade deres hjem, når temperaturen inden længe bevæger sig under frysepunktet.
Titusindvis af amerikanere er fortsat stærkt påvirkede af superstormen Sandy, og på et pressemøde søndag sagde New Yorks guvernør, Andrew Cuomo (tv), at »titusindvis« af borgere i delstaten risikerer at skulle forlade deres hjem, når temperaturen inden længe bevæger sig under frysepunktet.

Titusindvis af amerikanere er fortsat stærkt påvirkede af superstormen Sandy, og på et pressemøde søndag sagde New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, at »titusindvis« af borgere i delstaten risikerer at skulle forlade deres hjem, når temperaturen inden længe bevæger sig under frysepunktet.

Huse og lejligheder, der er uden varme på grund af skader efter Sandy, bliver ubeboelige i frostvejr, og derfor bliver de mange berørte newyorkere snart nødt til at forlade deres hjem. Uanset om de vil det eller ej, fastslog guvernøren.

Temperaturen i New York kan ifølge DMI bevæge sig under frysepunktet allerede mandag, og på valgdagen tirsdag bliver det i hvert fald et par minusgrader.

Mens Andrew Cuomo ikke satte et mere nøjagtigt tal på antallet af newyorkere, der kan blive nødt til at flytte midlertidigt fra deres hjem, vurderer borgmester Michael Bloomberg ifølge Reuters, at der kan blive tale om 30.000-40.000 borgere, »som vi er nødt til at finde boliger til«.

Store problemer med valgsteder

Bloomberg gentog samtidig, at New Yorks mange valgsteder »har store problemer« med blandt andet oversvømmelser og manglende elektricitet forud for tirsdagens præsidentvalg. Han fastslog, at man vil gøre »alt vi kan« for at hjælpe de lokale valgsteder med at få gennemført stemmeprocessen.

I New York City er der i flere områder uden strøm oprettet varmestuer, og der er uddelt tæpper til borgere, som fortsat insisterer på at blive i deres hjem. Problemerne med at få fat i benzin i de berørte områder er desuden fortsat store, og de vil fortsætte i »et antal dage«, siger guvernør Cuomo.

Stormen Sandy har ifølge BBC været skyld i mindst 106 dødsfald, heraf 40 i New York City, siden stormen ramte den amerikanske østkyst 29. oktober.

Omkring 730.000 personer i delstaten New York er fortsat uden strøm, mens tallet i nabostaten New Jersey er helt oppe på en million borgere uden elektricitet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.