Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samuelsen: Tyrkiet fortsætter kurs væk fra EU-medlemskab

Tyrkiet rykker længere væk fra at blive optaget som medlem af EU, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Tyrkiet er efter gårsdagens afstemning rykket længere væk fra at blive en del af EU, mener Udenrigsminister Anders Samuelsen. ARKIVFOTO 2017
Tyrkiet er efter gårsdagens afstemning rykket længere væk fra at blive en del af EU, mener Udenrigsminister Anders Samuelsen. ARKIVFOTO 2017

København. Et lille flertal i Tyrkiet har søndag stemt for en forfatningsændring, der vil koncentrere politisk magt i et nyt præsidentembede.

Og med resultatet af folkeafstemningen rykker Tyrkiet længere væk fra at blive medlem af EU.

Det skriver den danske udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), på Twitter.

- Med forfatningsændringerne fortsætter Tyrkiet en kurs væk fra europæiske værdier og et muligt EU-medlemskab, skriver han i tweetet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtrykte søndag aften bekymring over resultatet af søndagens folkeafstemning i Tyrkiet.

- Mærkeligt at demokrati bruges til at indskrænke demokrati. Anfægter ikke flertallets ret, men er nu ret bekymret over ny tyrkisk styreform, skrev statsministeren på Twitter.

Den tyrkiske valgkommission har erklæret sejr for ja-fløjen. Da 99,45 procent af stemmerne var talt op, var der 51,37 procent jastemmer og 48,63 procent nejstemmer.

De to vigtigste oppositionspartier har varslet en klage over resultatet. De henviser blandt andet til, at en del stemmesedler ikke har været behørigt stemplet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.