Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Samuelsen opfordrer til international samling mod Nordkorea

USA og Canada indkalder til et møde om Nordkorea blandt lande, som støtter FN's militære indsats i Sydkorea.

Tv-skærmen viser den amerikanske præsident, Donald Trump (tv), og Nordkoreas leder, Kim Jong-Un (th), på en togstation i Sydkoreas hovedstad, Seoul. Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) fordømmer Nordkoreas affyring af et interkontinentalt ballistisk missil Scanpix/Jung Yeon-je/afp Photo/
Tv-skærmen viser den amerikanske præsident, Donald Trump (tv), og Nordkoreas leder, Kim Jong-Un (th), på en togstation i Sydkoreas hovedstad, Seoul. Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) fordømmer Nordkoreas affyring af et interkontinentalt ballistisk missil Scanpix/Jung Yeon-je/afp Photo/

New Delhi. USA og Canada indkalder til et møde mellem de lande, som bidrager til FN's militære indsats i Sydkorea.

Det oplyser udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), som tager kraftig afstand fra Nordkoreas seneste affyring af et langdistancemissil.

»Min amerikanske kollega (Rex Tillerson, red.) har varslet, at USA og Canada vil indkalde til et møde mellem de lande, der ligesom Danmark bidrager til FN's militære indsats i Sydkorea. Det er et godt initiativ,« skriver Anders Samuelsen i en skriftlig kommentar.

Han opfordrer til international samling mod Nordkorea.

»Og ikke mindst sender et klart signal til Nordkorea om, at de står totalt isoleret, og at presset på dem kun vil stige,« siger Anders Samuelsen.

Udenrigsministeren skriver på Twitter:

»Jeg fordømmer kraftigt Nordkoreas nye ballistiske missiltest. Regimet må stoppe alle atom- og missilprogrammer. Fuld støtte til vore venner i regionen. De fortsatte test er såvel uansvarlige som en trussel mod international fred og sikkerhed.«

Anders Samuelsen besøgte for nylig Sydkorea og gik på våbenstilstandslinjen i Panmunjon ved den demilitariserede zone mellem de to koreanske lande. Ved besøget forsikrede han Sydkorea om Danmarks fulde støtte mod Nordkorea.

Han kritiserer en »helt uacceptabel adfærd« fra Nordkorea, som truer sine naboer. De fortsætter med den seneste missiltest ned af den sti, mener han.

»Det overrasker os jo ikke, men det ændrer ikke ved, at vi som verdenssamfund er nødt til at lægge endnu hårdere pres på det nordkoreanske regime og alle regionale aktører. Vi er nødt til at få det her stoppet,« siger Anders Samuelsen.

Han er på officielt besøg i Indien, hvis forhold til Danmark i årevis har været nedfrosset på grund af Niels Holck.

Niels Holck er efterlyst af Interpol, fordi han i 1995 nedkastede fire ton våben ved Purulla i den indiske delstat Vestbengalen. Seks andre personer i sagen er idømt livsvarigt fængsel ved en indisk domstol.

Forinden flygtede Niels Holck til Danmark. I 2011 afviste Østre Landsret at udlevere ham til retsforfølgelse i Indien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.