Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rygning skader også din hjerne

Det er ikke kun dine organer, som tager skade af rygning. Din hukommelse og indlæringsevne er også i farezonen.

De færreste kan efterhånden være i tvivl om, at det er forbundet med store helbredsmæssige risici at ryge. Men nu viser en ny forskningsrapport fra det britiske universitet King’s College London, at rygning ikke alene skader hjerte og lunger - det skader også hjernen, skriver BBC.

Pulseriet kan nemlig både skade hukommelsen, indlæringen og evnen til at tænke, viser den nye undersøgelse, som involverer 8.800 personer. Forskningsresultaterne peger også på, at højt blodtryk og overvægt kan skade hjernen, men i mindre grad end rygning.

Ifølge rapporten er der betydelig risiko for hjerteanfald eller slagtilfælde ved kognitiv tilbagegang. Faldet i hjernefunktionen kan muligvis også medføre udvikling af demens, forklarer Simon Ridley fra Alzheimer’s Research.

- Forskning har gentagne gange forbundet rygning og højt blodtryk med en større risiko for kognitiv tilbagegang og demens, og undersøgelsen lægger ekstra vægt på disse beviser, forklarer lægen Simon Ridley fra Alzheimer’s Research til BBC.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.