Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Russiske fly angriber USA-støttede oprørere i Syrien

Få timer inde i en bebudet våbenhvile har russiske fly ifølge USA angrebet oprørere i det sydlige Syrien.

Demokratiske, syriske oprørere, der bekæmper Islamisk Stat i Aleppo-regionen, blev udsat for russiske luftangreb få timer efter, at Moskva havde bebudet våbenhvile, siger amerikansk embedsmand. Reuters/Rodi Said
Demokratiske, syriske oprørere, der bekæmper Islamisk Stat i Aleppo-regionen, blev udsat for russiske luftangreb få timer efter, at Moskva havde bebudet våbenhvile, siger amerikansk embedsmand. Reuters/Rodi Said

Rusland bombarderede torsdag amerikanskstøttede oprørere i det sydlige Syrien, siger en højtstående embedsmand i Washington. Angrebene skete få timer inde i en bebudet våbenhvile, og de opfattes som russisk aggression, der vækker "alvorlig bekymring".

- Russiske fly gennemførte en række luftangreb nær al-Tanf mod syriske oprørsgrupper, som bekæmper Islamisk Stat, og som får amerikansk støtte, siger embedsmanden.

Også oprørere i Aleppo, som var Syriens største by før krigen med over to millioner indbyggere, blev udsat for luftangreb.

Overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder siger, at luftbombardementer og raketter ramte en række forskellige kvarterer i de dele af byen, som er under oprørernes kontrol. Syv mennesker blev dræbt.

Den syriske præsident, Bashar al-Assad, som har Rusland på sin side, har længe haft det som et af sine vigtigste mål at erobre kontrol over hele Aleppo. Storbyen har i flere år været delt i forskellige sektorer under regeringsstyrkernes og forskellige oprørsgruppers kontrol.

Mange tusinde civile er flygtet fra storbyen til landområderne i Aleppo-provinsen.

Aleppo, som var Syriens økonomiske centrum inden krigen, havde tidligere over to millioner indbyggere.

Det russiske forsvarsministerium opfordrede torsdag til en langvarig våbenhvile i Aleppo.

Udmeldingen om våbenhvilen kom få timer efter, at USA's udenrigsminister, John Kerry, også havde opfordret til en oprigtig indstilling af fjendtligheder i Syrien.

I maj indgik Rusland og USA en aftale om en våbenstilstand i Aleppo-regionen.

Den amerikanske udenrigsminister opfordrer både Rusland og andre involverede i krigen om at beslutte sig for, hvorvidt de tager en FN-godkendt våbenhvile alvorligt. Den omfatter hele Syrien.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.