Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Russisk parlamentsformand: Vi udviser diplomater en-til-en

Rusland vil udvise samme antal udenlandske diplomater, som vestlige lande har udvist russiske, siger formand.

Ruslands føderale forsamlings formand, Valentina Matvienko (tv), har tidligere kaldt det en provokation, når Storbritannien har beskyldt Rusland for angrebet.
Ruslands føderale forsamlings formand, Valentina Matvienko (tv), har tidligere kaldt det en provokation, når Storbritannien har beskyldt Rusland for angrebet.

Formanden for Ruslands føderale forsamling varsler, at Rusland vil udvise udenlandske diplomater i samme antal, som andre lande har udvist russiske diplomater.

Det vil ske i forbindelse med EU's og USA's beskyldninger om, at Rusland stod bag et giftangreb på en russisk eksspion i begyndelsen af marts.

Ruslands føderale forsamlings formand, Valentina Matvienko, har tidligere kaldt det en provokation, når Storbritannien har beskyldt Rusland for angrebet.

Den tidligere dobbeltspion Sergej Skripal og hans datter blev udsat for et formodet angreb med nervegift 4. marts i Salisbury.

Matvienko sagde 14. marts, at Rusland ville svare igen reciprokt - altså en-til-en med hensyn til udvisning af diplomater.

Storbritannien valgte at udvise 23 russiske diplomater efter episoden i Salisbury. Efterfølgende lød det fra Kreml, at Rusland ville udvise 23 britiske diplomater.

På et EU-topmøde i sidste uge blev unionens stats- og regeringschefer enige om at støtte Storbritannien.

I en erklæring meddelte de, at de finder det "meget sandsynligt", at Rusland stod bag et angreb med nervegiften Novichok 4. marts.

Mandag og tirsdag har en række EU-lande besluttet at udvise russiske diplomater. Onsdag har Luxembourg kaldt landets ambassadør i Moskva hjem til konsultationer. Det er sket i solidaritet med Storbritannien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.