Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Russisk avis: Pernille Vermund er som et eventyr af H.C. Andersen

Lederen af Nye Borgerlige Pernille Vermund er både »topmodel« og »trussel mod EU«, skriver en russisk avis. Dansk diskussion om missilforsvar vækker også opsigt.

Nye Borgerliges Pernille Vermund har fanget russiske og britiske mediers opmærksomhed.
Nye Borgerliges Pernille Vermund har fanget russiske og britiske mediers opmærksomhed.

Lederen af partiet Nye Borgerlige minder om helten i et eventyr, skriver den russiske regeringstro avis Vsgljad.

I en lang artikel om Danmark udnævner avisen Pernille Vermund til en af de europæiske politikere, der kan puffe EU-samarbejdet mod opløsning og føre til et dansk opgør med et »miskrediteret« Tyskland.

Moskva-avisen kalder også Vermund for både »topmodel« og »en dansk Le Pen« med henvisning til lederen af det franske højreparti Front National.

»Blond og med blå øjne ser hun strålende ud på avisernes forsider og på tv-skærmen. Desuden er hendes livshistorie som et eventyr af H.C. Andersen,« lyder det i artiklen.

Fremkomsten af partier som Nye Borgerlige kan sammen med EUs dybe krise få storpolitiske konsekvenser, konkluderer den regeringstro avis i artiklen om Danmark.

Lille Danmark leder efter »beskytter«

Avisen fortæller sine russiske læsere, at det svage Danmark i praksis er under tysk overherredømme, og at Danmark ikke forsvarede sig mod Nazi-Tyskland under Anden Verdenskrig. Nu kæmper folk som Pernille Vermund så for at finde »en ny beskytter,« nemlig Storbritannien.

Moskvas tilgang til udenrigspolitik, hvorunder små lande ikke har meget at skulle have sagt, gælder således ikke mindst Danmark, hvis forhold til Tyskland »er som Ruslands til de baltiske lande,« lyder det i artiklen.

Derfor har det »miskrediterede« Tysklands Angela Merkel, der i Moskva ses som Vladimir Putins mest genstridige modstander i Europa, nu taget »manuel kontrol« med samarbejdet med Lars Løkke Rasmussen (V), hævder avisen uden nærmere belæg.

Missilforsvar og atomtrusler

Regeringsfinansierede russiske medier har de seneste år viet stor opmærksomhed til europæiske politikere, der kritiserer et EU, der i Kreml ses som en geopolitisk rival. Avisen Vsgljad blev grundlagt i 2005 af Konstantin Rykov fra Vladimir Putins regerende parti Forenet Rusland.

Avisen undlader dog at nævne, at Pernille Vermund har kaldt krisen mellem Rusland og Vesten for den »største trussel« mod Danmark og talt for dansk oprustning.

Også den britiske tabloidavis Express har for nyligt omtalt Nye Borgerlige.

Danmark er også på dagsordenen i de russiske medier, efter Socialdemokratiet og Venstre i denne uge luftede planer om et missilforsvar på danske fregatter som svar på russiske missiler i Østersø-enklaven Kaliningrad.

Det russiske nyhedsbureau Regnum påpeger, at Ruslands ambassadør i København i 2015 varslede, at danske krigsskibe vil blive mål for russiske atommissiler, hvis Danmark tilslutter sig NATOs missilforsvar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.