Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Russerne ønsker svar på stigende priser fra Putin i TV-show

Putin blankpolerede sit image som en stærk leder, der beskytter Rusland mod udenlandske trusler i TV-show.

Vladimir Putin pudsede tordag sit stærkmands-image af, da han traditionen tro for åben skærm gav russerne havde lejlighed til at få ham i røret.
Vladimir Putin pudsede tordag sit stærkmands-image af, da han traditionen tro for åben skærm gav russerne havde lejlighed til at få ham i røret.

Moskva: Det er vigtigt at få ændret strukturerne i Ruslands økonomi og undgå blot at trykke flere penge. Det siger præsident Vladimir Putin. Han forudsiger samtidig, at der vil komme vækst fra 2017.

Den russiske leder, der torsdag stillede op til et årligt tv-program, hvor befolkningen kan ringe ind og få svar på deres spørgsmål, fremhæver, at den russiske landbrugsproduktion er øget, selv om økonomien som helhed er i recession.

I tv-showet, som har været sendt 13 gange tidligere, havde russerne indsendt over en million spørgsmål om alt fra huller i vejen i Sibirien over økonomiske problemer til Moskvas konflikter med Ukraine. Et meget vendt emne er de stigende priser i landet.

Putin benyttede lejligheden til at blankpolere sit image som en stærk leder, der beskytter Rusland mod udenlandske trusler, samtidig med at han tager sig af befolkningens behov.

Om økonomien siger han, at han tillægger det stor betydning, at Ruslands liberale tidligere finansminister Aleksej Kudrin er medlem af præsidentens økonomiske ekspertråd.

- Kudrin er en af vor stærkeste og mest nyttige eksperter, hed det.

Om krigen i Syrien sagde Putin, at Rusland har trukket en betydelig del af sine styrker ud, men at det syriske militær nu er i en situation, hvor det kan udføre seriøse militære offensiver med støtte fra de tilbageværende russiske styrker.

Til et spørgsmål om, hvem Putin helst ville redde fra druknedøden - den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, eller Ukraines præsident, Petro Porosjenko, - lyder svaret:

- Hvis nogen har besluttet sig for at drukne, så er det ikke længere muligt at redde dem. Men vi er selvfølgelig klar til at give en hjælpende hånd, hvis vores partnere selv ønsker det.

/ritzau/Reuters

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.