Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland vil forbedre Syriens forsvar efter angreb

Putin kalder amerikansk angreb for illegalt. Han advarer om, at angrebet vil forværre relation til USA.

RB PLUS Trump straffer Assad for giftgasangreb- - Se RB 7/4 2017 08.15. Trump straffer Assad for giftgasangreb. USA har på ordre fra præsident Trump angrebet en syrisk luftbase. Det sker som gengæld for et formodet giftgasangreb mod civile i den syriske Idlib-provins- -. (Foto: HANDOUT/Scanpix 2017)
RB PLUS Trump straffer Assad for giftgasangreb- - Se RB 7/4 2017 08.15. Trump straffer Assad for giftgasangreb. USA har på ordre fra præsident Trump angrebet en syrisk luftbase. Det sker som gengæld for et formodet giftgasangreb mod civile i den syriske Idlib-provins- -. (Foto: HANDOUT/Scanpix 2017)

Moskva. Det russiske forsvarsministerium siger, at Syriens luftforsvar vil blive forbedret, efter at amerikanske krydsermissiler fredag delvist ødelagde en luftbase i den vestlige del af landet, rapporterer russiske nyhedsbureauer.

- For at beskytte Syriens mest sårbare infrastruktur, så vil der blive grebet til en række foranstaltninger, som skal effektivisere luftforsvaret i landet, siger en talsmand for det syriske forsvarsministerium.

Medlemmer af det russiske parlament siger ifølge nyhedsbureau RIA, at Ruslands luftbase Latakia og dets flådebasen Tartus er beskyttet af S-300 og S-400 missilkomplekser.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og hans sikkerhedsråd drøftede fredag en fortsættelse af det russiske luftvåbens tilstedeværelse i Syrien på baggrund af de amerikanske missilangreb i Syrien.

Putin kalder det amerikanske angreb for illegalt. Han advarer om, at angrebet vil forværre de amerikansk-russiske relationer.

Det russiske forsvarsministerium siger, at Syriens luftforsvar vil blive forbedret, efter at amerikanske krydsermissiler fredag delvist ødelagde en luftbase i den vestlige del af landet.

Rusland har suspenderet en sikkerhedsaftale med USA for det syriske luftrum efter det amerikanske missilangreb.

Ruslands udenrigsministerium meddelte fredag, at det som følge af missilangrebet ville ophæve et memorandum, som det underskrev sammen med USA i oktober 2015.

Den går ud på en hotline mellem russerne og amerikanerne for at forebygge sammenstød i det syriske luftrum i forbindelse med forskellige bombardementer.

Rusland mener ikke, at det er bevist, at det var Bashar al-Assads regeringsstyrker, der stod bag angrebet med giftgas i Idlib.

Putins talsmand, Dmitrij Peskov, siger, at Rusland vil holde tekniske og militære kanaler åbne til USA, men der vil ikke blive udvekslet informationer gennem dem.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.