Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland: USA overskred rød linje med angreb i Syrien

- Fra nu af vil vi reagere på enhver aggression, siger kommandocenter for Rusland, Iran og allierede.

USA's angreb på Syrien i fredags overskred "røde linjer", og fra nu af vil vi reagere på enhver aggression.

Sådan lyder meldingen søndag fra kommandocenteret for Rusland, Iran og allierede, der blandt andet omfatter Syrien og Hizbollah.

»Den amerikanske aggression over for Syrien er en overskridelse af røde linjer. Fra nu af vil vi reagere med magt på enhver aggression eller enhver overskridelse af røde linjer - uanset hvem det er. «

»USA kender vores evne til at svare stærkt igen, hedder det i erklæringen, som er blevet udsendt af gruppen på mediet al Harbi.«

Erklæringen fra kommandocenteret drejer sig om USA's missilangreb mod en syrisk luftbase. Angrebet var en reaktion på et formodet giftgasangreb mod civile i den syriske by Khan i Idlib-provinsen tirsdag.

Her mistede over 80 mennesker livet, mens over 100 blev såret.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Irans præsident, Hassan Rouhani, udsendte samtidig en fælles erklæring. Her opfordrer de til en objektiv undersøgelse af det kemiske angreb.

De fordømmer USA's angreb og kalder USA's militære tilstedeværelse i det nordlige Syrien for "ulovlig". De siger også, at amerikanernes forsøg på at kontrollere området gør dem til »besættelsesstyrker«.

Ifølge erklæringen vil alliancen mellem Rusland, Iran og Hizbollah ikke lade sig afskrække fra at »befri Syrien« efter det amerikanske angreb.

USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, siger i en kommentar til krisen omkring Syrien, at Ruslands passivitet er en af årsagerne til det kemiske angreb.

»Rusland har ikke levet op til den aftale, som vi indgik i 2013 om at sikre og ødelægge kemiske våben i Syrien,« siger Tillerson.

Han gør det klart, at USA venter, at Rusland vil skærpe kursen over for Syrien ved at tage dets alliance med Assad op til fornyet overvejelse.

»Fordi hver gang vi ser et af disse skrækkelige angreb, så trækker det Rusland tættere på et ansvar i et eller andet omfang,« siger han.

Den britiske forsvarsminister, Michael Fallon, skriver i et indlæg i avisen Sunday Times, at "Rusland har skylden for hvert eneste drab på civile" ved angrebet med kemiske våben i Syrien i sidste uge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.