Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland til Nordkorea: Drop raketten

Russerne er stærkt kritiske over for Nordkoreas planer om at affyre endnu en raket. Det er i strid med resolutionen fra FNs Sikkerhedsråd, påpeges det.

Russerne påpeger blandt andet, at den planlagte nordkoreanske affyring er i strid med en resolution fra FNs Sikkerhedsråd. 
Russerne påpeger blandt andet, at den planlagte nordkoreanske affyring er i strid med en resolution fra FNs Sikkerhedsråd. 

RUSLAND: Nordkorea vil atter forsøge at sende en satellit ud i rummet. Det meddelte den kommunistiske nation i weekend, men nu råder Rusland nordkoreanerne til at opgive planen.

- Vi opfordrer indtrængende regeringen (i Nordkorea, red.) til at genoverveje beslutningen om at affyre en raket, hedder det ifølge Reuters i en officiel udtalelse fra det russiske udenrigsministerium.

Russerne påpeger blandt andet, at affyringen er i strid med en resolution fra FNs Sikkerhedsråd - hvor Rusland er medlem - der forbyder Nordkorea af affyre raketter ved brug af ballistisk teknologi.

Hvis nordkoreanerne ignorerer de internationale protester, vil det være anden gang i år. Tilbage i april affyrede styret i Pyongyang en rumraket angiveligt med det formål at sende en satellit i omløb. Raketten eksploderede imidlertid efter få minutter og styrtede i havet ud for den sydkoreanske hovedstad, Seoul.

Sydkoreanerne har også reageret kraftigt på de nordkoreanske raketplaner. Ifølge det sydkoreanske udenrigsministerium vil affyringen være en »alvorlig provokation« mod landet.

Det ventes, at Nordkorea vil forsøge at affyre raketten 17. december, som er årsdagen for landets øverste leder, Kim Jong-ils død.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.