Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland: Syriske fredsforhandlinger i Genève er udsat

Ifølge den russiske udenrigsminister begynder fredsforhandlinger om Syrien først i slutningen af februar.

De kommende fredsforhandlinger i Genève i Schweiz om Syrien er udsat fra 8. februar til sidst på måneden.

Det oplyser Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, som fredag i Moskva holder møde med repræsentanter for syriske oprørsgrupper.

Rusland håber, at man ved drøftelserne i Moskva kan skabe fornyet liv i en fredsproces, efter at fredsforhandlingerne i Astana i Kasakhstan tidligere på ugen endte uden noget større gennembrud.

Men øjensynligt var repræsentanter for flere syriske oprørsgrupper ikke inviteret med.

- Vi har inviteret alle repræsentanter fra grupperne i den politiske opposition til Moskva, hvor vi vil sætte dem i, hvad der skete i Astana, siger Lavrov med henvisning til forhandlingerne i Kasakhstans hovedstad.

En talskvinde for Ruslands udenrigsministerium siger, at hun ikke kan alle navnene på de mange forskellige syriske oprørsgrupper, hvoraf nogle bliver kaldt konstruerede eller uægte af andre oprørsgrupper.

Rusland, Iran og Tyrkiet, som havde organiseret fredsforhandlingerne i Astana, siger, at en våbenhvile blev konsolideret ved mødet i Kasakhstan. Men der er få konkrete resultater om våbenhvilen, og en politisk dialog blev end ikke indledt.

Oprørerne afviste fra begyndelsen at føre direkte forhandlinger med repræsentanterne for Syriens regime, og mæglerne måtte gå frem og tilbage mellem de to sider.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har rost møderne og siger, at de lagde grunden til en fortsat fredsproces i Genève.

En talskvinde for det russiske udenrigsministerium understreger fredag, at Rusland håber på et langvarigt samarbejde med Tyrkiet og Iran om Syrien.

/ritzau/Reuters

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.