Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland: Storbritannien skal bevise uskyld for giftangreb

Rusland kræver beviser for, at det ikke var den britiske efterretningstjeneste selv, der stod bag giftangreb.

Rusland forlanger, at Storbritannien beviser, at det ikke var den britiske efterretningstjeneste selv, der stod bag giftangrebet. Den tidligere russiske spion og hans datter er tre en halv uge efter angrebet stadig indlagt i kritisk tilstand.
Rusland forlanger, at Storbritannien beviser, at det ikke var den britiske efterretningstjeneste selv, der stod bag giftangrebet. Den tidligere russiske spion og hans datter er tre en halv uge efter angrebet stadig indlagt i kritisk tilstand.

Hvis ikke Storbritannien beviser sin egen uskyld i sagen om giftangrebet på en tidligere russisk spion, vil Rusland opfatte det som et angreb på en russisk statsborger og som en stor politisk provokation.

Det oplyser det russiske udenrigsministerium.

Rusland forlanger derfor, at Storbritannien beviser, at det ikke var den britiske efterretningstjeneste selv, der stod bag giftangrebet. Den tidligere russiske spion og hans datter er tre en halv uge efter angrebet stadig indlagt i kritisk tilstand.

Derudover vil Rusland afgjort besvare udvisningerne af russiske diplomater, som flere vestlige og østeuropæiske regeringer har meldt ud. Det oplyser Putins talsmand, Dmitrij Peskov.

Svaret vil komme på et passende tidspunkt og stemme overens med Ruslands nationale interesser.

Dmitrij Peskov opfordrer de lande, der har udvist russiske diplomater, til at kaste et kritisk blik på det bevismateriale, som Storbritannien lægger til grund for at anklage Rusland for giftangrebet.

Den russiske viceudenrigsminister, Sergej Rjabkov, har tidligere onsdag meddelt, at Rusland vil afveje niveauet af den fjendtlighed, som USA og Storbritannien retter mod Rusland.

Det vil de gøre, før de beslutter, præcis hvordan de vil besvare de mange udvisninger.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, er fortsat er åben over for et møde med den amerikanske præsident, Donald Trump. Det på trods af, at USA har udvist 60 russiske diplomater.

»Det afhænger af den amerikanske side, men den russiske side er fortsat åben«, siger Dmitrij Peskov.

Trump har i forbindelse med genvalget af Putin sagt, at de to ledere snart skal mødes.

Rusland har dog ikke fået yderligere information fra Washington om, hvorvidt mødet stadig er på dagsordenen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.