Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland sigter otte personer for terror efter metroangreb

Otte mistænkte medsammensvorne bag et dødeligt angreb i metroen i Sankt Petersborg mandag er sigtet for terror.

En domstol i Sankt Petersborg oplyser, at seks mistænkte i alderen fra 20 til 39 år er fængslet frem til 2. juni, mens efterforskningen af angrebet fortsætter. Scanpix/Olga Maltseva
En domstol i Sankt Petersborg oplyser, at seks mistænkte i alderen fra 20 til 39 år er fængslet frem til 2. juni, mens efterforskningen af angrebet fortsætter. Scanpix/Olga Maltseva

Sankt Petersborg. Russiske myndigheder har fredag sigtet otte personer for terror og medvirken til terror.

Det sker efter et angreb i metroen i Sankt Petersborg mandag, hvor 14 mennesker mistede livet og omkring 50 blev såret.

En domstol i Sankt Petersborg oplyser, at seks mistænkte i alderen fra 20 til 39 år er fængslet frem til 2. juni, mens efterforskningen af angrebet fortsætter.

Seks af de formodede medsammensvorne bag angrebet blev anholdt torsdag efter ransagninger i udkanten af den russiske millionby. To andre - en mand og en kvinde - blev anholdt i hovedstaden, Moskva.

De anholdte har angiveligt været i kontakt med den hovedmistænkte bag mandagens angreb.

I Sankt Petersborg blev der ifølge russiske myndigheder også beslaglagt materiale, som kan bruges til at fremstille bomber.

Mængden af sprængstof er på størrelse med og minder om en ueksploderet bombe, der blev fundet i metroen mandag.

Under torsdagens ransagninger blev der også fundet håndvåben og ammunition.

Mandagens angreb er det dødeligste nogensinde i Ruslands næststørste by.

Gerningsmanden bag er identificeret som Akbarsjona Jalilov. Han blev født i 1995 i Kirgistan, et centralasiatisk land med en overvejende muslimsk befolkning.

Jalilov skal have haft radikale islamistiske forbindelser. Han mistede selv livet under angrebet.

Man mener, at han også placerede den anden ueksploderede bombe, som blev fundet efter angrebet.

Allerede onsdag anholdt russiske efterforskere syv personer fra centralasiatiske lande på mistanke om, at de har rekrutteret medlemmer til terrorgrupper.

Ifølge efterforskerne har de siden november 2015 været involveret i at rekruttere andre til militante grupper som Islamisk Stat og Nusra Fronten.

Der er dog ikke nogen beviser for, at de syv har noget at gøre med mandagens angreb i metroen.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.