Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland øjner fremgang i Syrien-proces på USA's skiftedag

Der sker positive skridt i fredsprocessen for Syrien, siger den russiske udenrigsminister tre dage før møde.

Der sker positive skridt i fredsprocessen for Syrien, siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, på dagen, hvor USA får ny præsident. Reuters/Sergei Karpukhin
Der sker positive skridt i fredsprocessen for Syrien, siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, på dagen, hvor USA får ny præsident. Reuters/Sergei Karpukhin

Mens USA gør klar til et vagtskifte på præsidentposten, øjner Rusland et bedre politisk klima forud for et stort fredsmøde om Syrien i næste uge.

Udenrigsminister Sergej Lavrov øjner positive skridt i fredsprocessen.

- De fremskridt, der er sket mod en politisk løsning i Syrien, er opmuntrende. I det mindste er alle enige om, at der ikke findes et alternativ til en politisk og diplomatisk løsning, siger udenrigsministeren.

Rusland er klar til at indgå i en konstruktiv dialog med USA, understreger ministeren.

- Rusland er, som præsident Putin har sagt mange gange, parat til at gøre sit til, at dialogen med Washington flyttes i en konstruktiv retning, siger Lavrov.

Fredsforhandlinger om Syrien skal ifølge planen indledes 23. januar i Kasakhstans hovedstad, Astana.

Rusland og Lavrov ønsker et styrket samarbejde med USA i kampen mod terrorisme. Han nævner blandt andet indsatsen for at nedkæmpe den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS).

- Det er klart, at vi har bemærket Donald Trumps udtalelser under valget, blandt andet at man er klar til en fælles kamp mod Islamisk Stat, siger Lavrov om forholdet til USA.

IS er en fælles fjende af både USA og Rusland. Men de to stormagter har under USA-præsident Barack Obamas regering været delt, i synet på hvem der er gode og onde i det krigsplagede Syrien.

Rusland støtter præsident Bashar al-Assads syriske styre. USA har støttet oprørere, der vil vælte Assad.

Både Assads regering og oppositionen har givet tilsagn om, at de vil deltage i fredsprocessen i Astana.

/ritzau/Tass

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.