Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland kommer ikke med til årets Eurovision

Efter indrejsestrid med Ukraine afviser Rusland alternativ deltagelse i Eurovision og kommer derfor ikke med.

Arbejdere forbereder scenen ved Eurovision Song Contest 2017 i Kiev.
Arbejdere forbereder scenen ved Eurovision Song Contest 2017 i Kiev.

Rusland kommer ikke til at deltage i dette års Eurovision, der bliver afholdt i Ukraine. Det meddeler EBU, der arrangerer melodigrandprixet, i en pressemeddelelse.

Ukraine har tidligere nægtet den russiske deltager, Julia Samojlova, indrejse.

EBU konstaterer, at Rusland ikke kan deltage, da russerne har afvist de to alternativer, arrangøren havde opstillet. Rusland blev tilbudt enten at sende en anden kunstner eller at deltage via satellit.

Begge forslag blev afvist af den russiske Kanal 1, der normalt sender musikkonkurrencen. Kanal 1 har torsdag også meddelt, at den ikke har i sinde at sende Eurovision Song Contest 2017.

- Desværre betyder det, at Rusland ikke længere vil kunne deltage i årets konkurrence, lyder det i pressemeddelelsen fra EBU.

- Vi ville meget gerne have alle 43 lande til at deltage. Vi gjorde alt, hvad vi kunne, for at opnå det, skriver EBU.

Eurovision Song Contest skal afvikles i Ukraine i næste måned. I landets hovedstad, Kijev, skal semifinalerne finde sted 9. og 11. maj. Finalen er 13. maj.

Men Ukraine har forment den 27-årige russiske sanger Julia Samojlova adgang til landet og dermed konkurrencen.

Begrundelsen er, at hun tilbage i 2015 har optrådt på den ukrainske halvø Krim.

Under store protester fra det internationale samfund annekterede Rusland i 2014 halvøen.

Frank Dieter Freiling, der er formand for ledelsen i Eurovision Song Contest, fordømmer de ukrainske myndigheders beslutning om ikke at lade den russiske deltager rejse ind i Ukraine.

- Vi mener, at det grundigt undergraver integriteten og Eurovision Song Contests ikkepolitiske natur samt dets mission om at bringe alle nationer sammen i venskabelig konkurrence, udtaler han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.