Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland kalder udvisninger uacceptable og lover modsvar

Den russiske ambassade i London mener, at udvisningen af 23 diplomater i landet er en fjendtlig handling.

Rusland er kommet med et hurtigt svar på, at 23 russiske diplomater onsdag har fået en uge til at forlade Storbritannien.

Udenrigsministeriet i Moskva lægger op til, at man snart vil svare igen på udvisningen.

»Den britiske regering har valgt en konfrontation med Rusland. Vores svar vil ikke komme sent,« skriver Udenrigsministeriet i Moskva ifølge nyhedsbureauet AFP.

Onsdag fortalte Storbritanniens premierminister, Theresa May, i landets parlament, at man vil udvise 23 russiske diplomater.

Det skete i forlængelse af hendes udmelding om, at Rusland sandsynligvis stod bag angrebet på den russiske eksspion Sergej Skripal i Salisbury.

Under Wienerkonventionen udviser Storbritannien 23 russiske diplomater, der er identificeret som »ikkeerklærede« efterretningsfolk - altså spioner.

Ruslands ambassade skriver i et modsvar, at ambassadør Alexander Jakovenko 14. marts blev kaldt til Udenrigsministeriet, hvor han blev informeret om udvisningen.

»Vi finder disse fjendtlige handlinger totalt uacceptable, ikke retfærdiggjorte og kortsigtede,« skriver ambassaden ifølge nyhedsbureauet Tass.

Hele ansvaret for nedbruddet i forholdet mellem Rusland og Storbritannien ligger ifølge Udenrigsministeriet ved det nuværende politiske lederskab i Storbritannien.

BBC's sikkerhedskorrespondent Gordon Corera skriver på det sociale medie Twitter, at der tidligere har været langt flere udvisninger. Eksempelvis i 1971, da 90 diplomater blev udvist.

På det tidspunkt var staben dog langt større.

Der har længe været kold luft mellem Rusland og Storbritannien.

Det dårlige forhold blev forværret, da det kom frem, at russiskstyrede profiler på sociale medier aktivt har forsøgt at skabe kaos og had under et terrorangreb i landet og under afstemningen om EU-medlemskabet i 2016.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.