Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland er parat til at forlænge syrisk våbenhvile

Den syriske opposition har brudt våbenhvilen 39 gange i det seneste døgn, skriver russiske nyhedsbureauer.

Moskva. Ruslands forsvarsministerium siger ifølge AFP, at det kun er Moskva og det syriske regime, som lever op til en våbenhvileaftale, som er indgået med USA.

- Den syriske opposition har brudt våbenhvilen 39 gange i det seneste døgn, skriver russiske nyhedsbureauer, der henviser til erklæringer fra forsvarsministeriet i Moskva.

Det russiske ministerium siger, at USA ikke har reageret på den dokumentation, som Moskva har fremlagt, om krænkelserne af våbenhvilen.

I rapporterne fra Moskva hedder det, at Rusland er parat til at forlænge den indgåede våbenhvile i 72 timer.

- Den syriske hær har sendt soldater og våben tilbage til Castello Road nær byen Aleppo, efter at den kom under beskydning, hedder det i de russiske erklæringer. Aleppo Road er den vigtigste vej ind i byen.

Lastbiler med nødhjælp til Aleppo holder på femte dag stille på den tyrkiske grænse.

FN havde håbet på, at 40 lastbiler læsset med fødevarer kunne være nået frem til den østlige del af Aleppo. Lastbilerne indeholder mad nok til at brødføde 80.000 mennesker i en måned.

Trods våbenhvilen skønnes det for farligt at køre ind til Aleppo, da stridende fraktioner ikke kan nå til enighed om at sende nødhjælpskolonnerne videre.

Våbenhvilen trådte i kraft mandag aften, og blev onsdag forlænget yderligere 48 timer. Beslutningen blev truffet, så mere nødhjælp kan bringes ind i landet.

I den østlige del af Aleppo, hvor oprørere har kontrollen, befinder sig omkring 250.000 mennesker, som har været fastlåst i omkring to måneder.

13,5 millioner mennesker har ifølge FN behov for humanitær hjælp. 4,5 millioner af disse befinder sig i svært tilgængelige områder.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder oplyser, at antallet af dræbte i Syriens borgerkrig, der begyndte i 2011, er på over 300.000.

Millioner er flygtet. Men der bor ifølge FN stadig 17,9 millioner mennesker i det krigshærgede land. Før krigen var antallet 24,5 millioner.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.