Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland bremser USAs forslag om at granske kemiske angreb

Rusland afviser USAs resolutionsforslag om at oprette nyt organ, der skal undersøge kemiske angreb i Syrien.

USAs FN-ambassadør, Nikki Haley (i rød jakke), taler med medlemmer af den amerikanske delegation forud for afstemningen i Sikkerhedsrådet tirsdag aften. Scanpix/Drew Angerer
USAs FN-ambassadør, Nikki Haley (i rød jakke), taler med medlemmer af den amerikanske delegation forud for afstemningen i Sikkerhedsrådet tirsdag aften. Scanpix/Drew Angerer

Ved en afstemning i FNs Sikkerhedsråd har Rusland tirsdag aften nedlagt veto mod et amerikansk resolutionsforslag om at indlede en undersøgelse af et angreb i weekenden i Syrien.

Ud over Rusland stemte også Bolivia imod forslaget. Kina undlod at stemme. De øvrige 12 medlemslande stemte for.

Undersøgelsen skulle fastlægge, hvem der har stået bag angrebet i byen Douma. Flere vestlige lande, iagttagere og aktivister mener, at der er anvendt kemiske våben.

Ruslands militær afviste mandag, at der er fundet spor efter kemikalier på stedet.

USAs FN-ambassadør, Nikki Haley, siger, at USA »gik virkelig langt« for at få russisk opbakning til forslaget. USA garanterede blandt andet, at det nye organ, der i givet fald skulle granske kemiske angreb, ville være upartisk.

Den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, betegner Ruslands veto som »yderst skuffende«.

Ruslands FN-ambassadør, Vasilij Nebensia, siger til det russiske nyhedsbureau Tass, at det vil tage flere måneder at oprette en mekanisme, der kan undersøge mulige kemiske angreb.

For at en resolution kan blive vedtaget i Sikkerhedsrådet, skal mindst ni medlemmer stemme for.

Ingen af de fem permanente medlemmer må blokere med et veto.

Ruslands eget resolutionsforslag om en ny undersøgelse af kemiske angreb led også nederlag i Sikkerhedsrådet tirsdag aften. Det fik ikke den nødvendige opbakning fra mindst ni medlemslande.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.