Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland bekræfter: Vi har foretaget luftangreb i idlib

Russisk militærtalsmand bekræfter, at Ruslands flyvevåben gennemførte fire angreb i Idlib i Syrien tirsdag.

Syrisk familie evakueres med taxi fra et område i Jisr al-Shughur-distriktet i Idlib-provinsen. Det er et af de områder, der ifølge oplysninger fra Idlib blev angrebet af russiske fly tirsdag. Zein Al Rifai/arkiv/Ritzau Scanpix
Syrisk familie evakueres med taxi fra et område i Jisr al-Shughur-distriktet i Idlib-provinsen. Det er et af de områder, der ifølge oplysninger fra Idlib blev angrebet af russiske fly tirsdag. Zein Al Rifai/arkiv/Ritzau Scanpix

Russiske krigsfly har gennemført luftangreb i provinsen Idlib i det nordvestlige Syrien.

Angrebene var rettet mod den militante islamistiske »terroristgruppe« Al Nusra-fronten, siger Igor Konasjenkov, talsmand for det russiske militær, i en erklæring.

Han oplyser, at angrebet blev foretaget tirsdag af fire fly, som gik på vingerne fra luftbasen Khmeimin i Syrien.

»De brugte højpræcisionsvåben mod objekter fra terroristgruppen Al Nusra-fronten i Idlib-provinsen.«

Angrebene fandt sted, mens det var mørkt, men det fremgår ikke af erklæringen, om det skete tidligt morgen eller om aftenen.

»Angrebene var rettet mod terroristernes lagre uden for beboelsesområder, hvor ubemandede fly var opmagasineret,« siger han.

Idlib er det sidste større område i Syrien, som fortsat kontrolleres af oprørere. Men syriske hærstyrker har i de seneste uger samlet sig ved grænserne til Idlib.

Det har udløst international frygt for, at Idlib kan blive skueplads for en humanitær katastrofe af en størrelse, som endnu ikke er set i Syrien.

FN siger, at der bor næsten tre millioner mennesker i Idlib.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, advarede tidligere onsdag mod at foretage en offensiv i provinsen.

»Må Gud forbyde det, men en alvorlig massakre kan ske, hvis det regner med missiler,« sagde Erdogan, hvis land har støttet oprørerne i Idlib.

Staffan de Mistura, FN's udsending til Syrien-konflikten, har opfordret Erdogan og Ruslands præsident, Vladimir Putin, til at drøfte situationen over telefonen, inden de to ledere mødes i Teheran, Irans hovedstad, til et topmøde fredag.

FN-udsendingen opfordrer til at »undgå, at det sidste mulige store slag i den syriske territoriale konflikt ender i et blodbad«.

Erdogan og Putin mødes i Teheran med Irans præsident, Hassan Rouhani.

Iran støtter som Rusland den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Det menes, at situationen i Idlib er på dagsordenen.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.