Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland anholder seks terrormistænkte efter metroangreb

Seks er mistænkt for terrorstøtte. Der er dog ikke bevis for en forbindelse til metrobombe i Sankt Petersborg.

Russisk politi tjekker tasker udenfor en metrostation i Moskva. I Ruslands større byer er sikkerheden skærpet efter mandagens angreb, hvor 14 mistede livet ved et formodet selvmordsbombeangreb i metroen i Sankt Petersborg. Scanpix/Natalia Kolesnikova
Russisk politi tjekker tasker udenfor en metrostation i Moskva. I Ruslands større byer er sikkerheden skærpet efter mandagens angreb, hvor 14 mistede livet ved et formodet selvmordsbombeangreb i metroen i Sankt Petersborg. Scanpix/Natalia Kolesnikova

Seks mennesker er anholdt i Sankt Petersborg på mistanke om, at de har rekrutteret medlemmer til terrorgrupper.

Det oplyser russiske efterforskere.

Der er ikke noget bevis for, at de seks anholdte har noget at gøre med mandagens bombe i et metrotog i Sankt Petersborg.

14 mennesker blev dræbt og 50 såret ved angrebet.

De russiske myndigheder har identificeret den hovedmistænkte bag bomben mod metroen i Sankt Petersborg som Akbarsjon Jalilov.

Han blev selv dræbt i eksplosionen, og russiske efterforskere mener, at der var tale om en selvmordsbombe.

Jalilov blev født i 1995 i Kirgistan, et centralasiatisk land med en overvejende muslimsk befolkning.

De seks anholdte er også af centralasiatisk oprindelse, men russiske myndigheder oplyser ikke, præcis hvor de kommer fra.

Ifølge efterforskerne har de siden november 2015 været involveret i at rekruttere andre til militante grupper som Islamisk Stat og Nusra Fronten.

I en udtalelse fra den russiske efterforskningsenhed hedder det, at der er fundet yderliggående, islamistisk litteratur i de seks anholdtes hjem.

Efter mandagens bombeangreb mod metroen i Sankt Petersborg har russiske myndigheder skærpet sikkerheden i landets større byer.

Politi med bombehunde vogter ved de fleste metrostationer, og mange steder får passagerer gennemsøgt deres tasker, inden de får lov at komme med toget.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.