Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rusland advarer USA om konsekvenser ved aktion i Syrien

Vi må tænke på de negative konsekvenser, hvis en militær aktion fandt sted, siger Ruslands FN-udsending.

Vladimir Safronkov
Vladimir Safronkov

New York. Ruslands fungerende FN-udsending advarer om, at det kan få negative konsekvenser, hvis USA som svar på et formodet giftgasangreb i den syriske Idlib-provins gennemfører militære angreb i Syrien.

- Vi er nødt til at tænke på de negative konsekvenser, hvis en militær aktion fandt sted, og alt det ansvar, der ville hvile på skuldrene af dem, der indledte en så tvivlsom og tragisk handling, siger FN-udsendingen, Vladimir Safronkov.

Da han bliver spurgt om, hvad de negative konsekvenser kan være, svarer han:

- Se på Irak, se på Libyen.

Tidligere torsdag sagde den amerikanske præsident, Donald Trump, at "noget skal ske" med Syriens præsident, Bashar al-Assad.

- Jeg synes, at det, der skete i Syrien, er en skændsel mod menneskeheden. Han (Assad) er der, og jeg formoder, at han styrer tingene, så noget skal ske, siger Trump.

Præsidenten går dog ikke så langt som til at sige, at Assad skal træde tilbage. Det gør hans udenrigsminister, Rex Tillerson, derimod.

- Assads rolle i fremtiden er usikker. Og med de handlinger, han har gjort, kan det se ud, som om der ikke er nogen rolle for ham i at lede det syriske folk, siger Tillerson.

Han understreger, at der vil komme et "passende svar" fra USA efter det dødelige angreb i Syrien tirsdag.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.