Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rufus Gifford går ind i amerikansk politik

USA's tidligere ambassadør i Danmark Rufus Gifford stiller op til Repræsentanternes Hus i Massachussetts.

Arkivfoto: Den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, vendte tidligere i år hjem til USA, efter at have tilbragt de sidste fire år i Danmark.
Arkivfoto: Den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, vendte tidligere i år hjem til USA, efter at have tilbragt de sidste fire år i Danmark.

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford stiller op til den amerikanske kongres i Massachusetts. Det annoncerer han i en video.

Rufus Gifford stiller op i delstaten Massachusetts' tredje »Congressional District«. Vinder han, vil han blive medlem af underhuset i den amerikanske kongres, Repræsentanternes Hus.

»Som mange af jer vågnede jeg for et år siden chokkeret og hjerteknust af valget af Donald Trump.«

»Som en, der har arbejdet for Barack Obama i 10 år er tanken om, at det historiske eftermæle inden for ting som sundhed, klima og lighed var truet, ødelæggende.«

»Så jeg vidste, at det var på tide at komme ind i kampen. Derfor annoncerer jeg nu mit kandidatur til Massachusetts' tredje »Congressional District«,« siger Rufus Gifford.

Rufus Gifford var ambassadør i Danmark fra 2013 til 2017, hvor hans embedstid løb ud sammen med daværende præsident Barack Obamas.

Rufus Gifford fik posten, da han havde været en del af Barack Obamas præsidentkampagne.

I Danmark fokuserede Rufus Gifford meget på at deltage i den offentlige debat, ligesom han stillede op til utallige arrangementer, interviews og tv-programmer.

Specielt Rufus Giffords åbne homoseksualitet var et fokuspunkt, og han talte og deltog hvert år i Pride-paraden i København.

Rufus Gifford har længe været rygtedes at gå ind i amerikanske politik. Noget han både har bekræftet og afvist.

»Jeg stiller op, delvist fordi jeg føler, at folk har mistet troen på og tilliden til politik. Tillid, vi desperat har brug for at genopbygge,« siger Rufus Gifford i videoen.

Rufus Giffords efterfølger som ambassadør i Danmark er Carla Sands. Hun blev udpeget i oktober, efter at posten, som mange andre under præsident Donald Trumps administration, ikke blev besat hurtigt efter tiltrædelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.