Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rolling Stones rocker Havana i historisk koncert

Over en halv million mennesker så med, da Rolling Stones fredag gav gratis koncert i Cubas hovedstad.

Havana: Hundredtusindvis af cubanere var fredag med til at skrive musikhistorie, da Rolling Stones for første gang nogensinde gav en koncert i landet.

Koncerten markerer endnu en milepæl i Cubas tilsyneladende hastige forandring. USA har i årevis været den store fjende, og år tilbage var det forbudt for de statslige radiostationer at afspille udenlandsk rockmusik.

Men det har ændret sig. Restriktioner på, hvilken musik der må afspilles, er for længst fjernet, og få dage efter præsident Barack Obamas historiske besøg i Havana satte Rolling Stones så strøm til mikrofonerne ved en gratis udendørskoncert i Havana.

- Vi har optrådt mange utrolige steder, men denne koncert i Havana bliver en historisk begivenhed for os, sagde forsanger Mick Jagger på spansk i en video, de britiske rocklegender udsendte inden de gik på scenen.

- Tak fordi I byder os velkommen til jeres smukke land. Tiden ændrer alt. Det ville have været en overraskelse, hvis dette var sket for ti år siden, tilføjede Jagger ifølge Los Angeles Times.

Rockfans fra alle dele af Cuba havde taget turen til Havana for at overvære det historiske øjeblik, og de så Stones lægge ud med 1968-hittet "Jumpin' Jack Flash".

Under Fidel Castros kommunistiske revolution var der ikke plads til megen rock and roll. Styret havde ikke tillid til grupper som Beatles og Rolling Stones, der blev set som spydspidser for kulturel imperialisme, skriver Los Angeles Times.

- Det var forbudt. Vi kunne ikke få lov til at opleve The Beatles og visse kunstnere fra Latinamerika. Nu har vi lov til at lytte til det, vi ønsker at høre, sagde en fan til BBC inden koncerten.

En anden sætter lighedstegn mellem ugens to skelsættende begivenheder.

- Først Obamas besøg og nu Rolling Stones. Det er helt unikt og historisk, lød det.

Gennem de i alt 18 numre talte Jagger spansk til publikum.

- Vi ved, at for år tilbage var det svært at høre vores musik i Cuba, men her står vi, sagde han til et begejstringsbrøl fra tilskuerne.

Rolling Stones blev dannet i 1962 - tre år efter revolutionen i Cuba - men bandets fremskredne alder lagde ikke en dæmper på begejstringen hos de mange unge blandt publikum.

- Lad ikke andre fortælle dig noget andet. Det her er den bedste koncert i Cubas historie, sagde en 18-årig mand til Reuters.

De statslige medier i Cuba skønner, at omkring en halv million mennesker overværede koncerten, som Rolling Stones afsluttede med nummeret "Satisfaction".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.