Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rodmans undskylder: Jeg havde drukket

Den forhenværende basketballstjerne undskylder for, at han tirsdag i et interview sagde, at en amerikaner, som er idømt 15 år i en nordkoreansk arbejdslejr, må have gjort noget for at fortjene det.

Den tidligere basketballstjerne og nær ven af Nordkoreas leder Kim Jung-un, Dennis Rodman, undskylder en udtalelse om, at en amerikaner, som er idømt 15 år i en nordkoreansk arbejdslejr, havde fortjent sin straf.
Den tidligere basketballstjerne og nær ven af Nordkoreas leder Kim Jung-un, Dennis Rodman, undskylder en udtalelse om, at en amerikaner, som er idømt 15 år i en nordkoreansk arbejdslejr, havde fortjent sin straf.

Alkohol og stress fik den tidligere basketballstjerne Dennis Rodman til at komme med provokerende udtalelser om den amerikanske fange Kenneth Bae, der siden 2012 har været i arbejdslejr i Nordkorea.

Det slår Rodman fast torsdag i en skriftlig udtalelse til CNN, hvor han også undskylder sit udbrud tirsdag.

»Jeg har sat en masse mennesker i forlegnhed,« siger den tidligere stjerne om kommentarerne om, at Kenneth Bae må have gjort noget for at fortjene dommen på 15 års hårdt arbejde i den nordkoreanske arbejdslejr.

»Jeg er meget ked af det. På dette tidspunkt burde jeg vide bedre end at komme med politiske udtalelser. Jeg er oprigtigt ked af det,« lyder det fra Rodman, der samtidig konstaterer, at han var meget stresset på interviewdagen, og at han havde drukket.

»Det er ikke en undskyldning, men da interviewet stod på, var jeg ked af det. Jeg var overvældet,« forklarer han.

Tirsdagens udtalelser rystede Baes familie, som mener, at Rodman kunne have hjulpet Bae gennem sit tætte forhold til Nordkoreas unge leder, Kim Jong-un.

»Det har han nægtet at gøre. Men så i stedet har han valgt at kyle disse uhyrlige beskyldninger mod Kenneth. Han kender tydeligvis ikke noget til Kenneth, til hans sag. Og derfor blev vi forfærdede over det (udtalelserne, red.),« siger Baes søster, Terri Chung, til CNN.

Dennis Rodman er i øjeblikket i Nordkorea for at fejre Kim Jong-uns fødselsdag.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.