Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Quiz

Robotter afslører krybskytter: Kan du kende forskel på rigtige dyr og robotter?

I USA har myndighederne taget et nyt våben i brug mod krybskytter: Robotter, som ligner de udsatte dyr. Flere skytter er allerede gået i fælden og blevet fanget, efter de har skudt mod de falske dyr. Kan du se forskel på de rigtige dyr og robotterne?

De amerikanske robot-dyr bruges til at lokke krybskytter frem. De findes som hjorte, bjørne, elge, kalkuner, ræve og ulve (arkivfoto).
De amerikanske robot-dyr bruges til at lokke krybskytter frem. De findes som hjorte, bjørne, elge, kalkuner, ræve og ulve (arkivfoto).

I Maryland i USA blev to krybskytter for nyligt pågrebet, efter at de på ulovlig vis nedlagde en hjort. Eller det troede de i hvert fald, at de gjorde.

For det viste sig efterfølgende, at det ikke var en levende hjort, de havde fået på kornet, men en robot, som til forveksling ligner en hjort. Det skriver Washington Post.

Robot-hjorten er blot en af de amerikanske myndigheders mange robot-dyr, som bruges til at lokke krybskytter frem. Ud over den findes der også kopier af bjørne, elge, kalkuner, ræve og ulve. De er bygget op af pels, hove og gevirer fra rigtige dyr, fortæller ejeren af Custom Robotic Wildlife, som producerer robotterne, til Washington Post.

Robot-dyrene bliver placeret i områder, hvor myndighederne har fået et tip om, at krybskytter hærger. Et sted i nærheden sidder repræsentanter fra myndighederne så klar med en specialudviklet fjernbetjening, så de kan få dyret til at rykke lidt på hovedet eller svirpe med halen, så den ser så virkelighedstro ud som muligt. Går jægeren i fælden og skyder mod dyret, kan myndigheder snuppe vedkommende på fersk gerning.

Og robotterne er svære at slå ihjel. Deres indre er bygget af materialer specielt til formålet, og skulle uheldet være ude, så den indbyggede motor rammes, kan den nemt skiftes ud. Flere af robot-dyrene er således blevet skudt over 100 gange, men »lever« stadig i bedste velgående.

Ifølge Washington Post har flere af dyrene indkasseret bøder på op mod 30.000 dollars svarende til over 200.000 kroner.

Test her, om du er bedre end amerikanske krybskytter til at kende forskel på en robot-hjort og en ægte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.