Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Retten har talt: Mobiltelefoni giver hjernetumor

En italiensk domstol har givet tildelt en mand, der hævdede, at arbejdsrelateret mobiltelefon har givet ham en tumor i hjernen, medhold.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Ja, så kan I godt lægge telefonerne fra jer.

I hvad der har potentiale til at blive en principiel dom har en italiensk domstol fastslået, at overdreven brug af mobiltelefon i arbejdsregi har givet en arbejder en tumor i hjernen.

Det skriver det britiske medie The Guardian.

Den italienske arbejder, Roberto Romeo, der har rejst sagen, har således rettens ord for, at han kan lægge mobilen fra sig og gå på førtidspension.

Og det er spektakulært:

»For første gang i verden har en domstol anerkendt et årsagsforbindelse mellem uhensigtsmæssig brug af en mobiltelefon og en hjernetumor,« fortæller Romeos forsvarsadvokater, Stefano Bertone og Renato Ambrosio i en skriftlig erklæring i følge The Guardian.

Den 57 år gamle Romeo forklarede i retten, at han i sit arbejde skulle bruge mobiltelefon tre til fire timer om dagen i de 15 år, han har haft sit nuværende job.

Han brugte ikke headset og fik til sidst ondt i det ene øre:

»Jeg havde ikke andet valg end at bruge min mobil til at tale med kolleger og organisere arbejde - i 15 år ringer jeg hele tiden, fra hjemmet, i bilen. Jeg begyndte at have følelsen af, at mit højre øre blev blokeret, og tumoren blev diagnosticeret i 2010. Heldigvis var den godartet, men jeg kan ikke længere høre noget, fordi læger var nødt til at fjerne min akustiske nerve i øret,« siger Romeo i følge The Guardian.

Romeo ønsker ikke at dæmonisere mobiltelefoner, men han ønsker, at »vi bliver mere bevidste om, hvordan vi skal bruge dem.«

Videnskabelige undersøgelser af potentielle sundhedsrisici ved mobiltelefoner har i følge The Guardian for det meste konkluderet, at de ikke udgør nogen alvorlig risiko for menneskers sundhed.

Dommen blev afsagt den 11. april og offentliggjort i sidste uge. Udover at blive bevilliget førtidspension får Romeo en erstatning på 500 Euro om måneden fraden italienske arbejdsmarkedsforsikring. Det er endnu uvist om dommen bliver appelleret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.