Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Republikanere vil ændre i Senatets budgetaftale

Hvis ikke ændringsforslaget fra Republikanerne finder flertal i Repræsentanternes Hus, vil man forsøge at stemme om Senatets budgetaftale, forlyder det.

USA: Republikanerne i Repræsentanternes Hus, det ene kammer af Kongressen i USA, vil tilføje en ændring til den budgetaftale, som Senatet har vedtaget. Forslaget fra Republikanerne sigter efter nedskæringer i udgifterne med 330 milliarder dollar. Det oplyser det republikanske kongresmedlem Darrell Issa ifølge Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet vejrer de republikanske politikere i øjeblikket stemningen i forhold til, hvorvidt de kan skaffe et nødvendigt flertal for at gennemføre tilføjelsen til budgetaftalen.

Hvis det ikke lader sig gøre, vil man ifølge en kilde hos partiet holde en afstemning for at se, om der kan samles flertal for den aftale, som Senatet altså allerede har vedtaget.

Det kan medføre yderligere problemer i forhold til en endelig aftale, hvis de republikanske politikere finder flertal for at ændre Senatets aftale.

Tidligere har en kilde hos Demokraterne i Senatet således slået fast, at man ikke er parat til imødekomme ændringer i budgetforslaget fra Repræsentanternes Hus.

- Vi vil ikke behandle lovforslaget fra Repræsentanternes Hus, hvis de ændrer den tværpolitiske aftale, som er indgået i Senatet, siger kilden til Reuters.

For at budgetaftalen kan gennemføres, er det nødvendigt, at den både vedtages i Senatet og Repræsentanternes Hus, der udgør de to kamre i den amerikanske kongres.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.