Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Republikanere fremlægger skatteplan til 1,51 billion dollar

Skatteudspil vil få indflydelse for næsten alle amerikanske virksomheder og familier - hvis det implementeres.

Washington. Republikanerne præsenterede torsdag et nyt skatteudspil til en værdi af 1,51 billion dollar.

Det indebærer en række af de store skattelettelser, som Donald Trump lovede under valgkampen op mod præsidentvalget i november.

Udspillet betegnes som den potentielt største ændring af det amerikanske skattesystem siden 1980'erne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Republikanerne ønsker blandt andet at reducere selskabsskatten fra 35 til 20 procent. Derudover vil partiet reducere skatten for selskabers indtjening i udlandet og skatten for borgerne.

- Vi arbejder på at give det amerikanske folk en kæmpe skattelettelse i julegave, siger præsident Donald Trump i Det Hvide Hus under afsløringen af udspillet ifølge nyhedsbureauet AP.

Hvis skatteplanen implementeres, vil den få betydning for næsten alle amerikanske virksomheder og familier. Det er dog langt fra sikkert, at den vil nå så vidt.

Flere brancheorganisationer har allerede kritiseret planen. Det samme har Demokraterne, der mener, at reformen hovedsageligt tilgodeser det rigeste.

Udspillet vil igen teste Republikanernes evne til at levere resultater.

Partiet har stadig ikke formået at gennemføre væsentlige lovændringer, siden Donald Trump overtog præsidentembedet i januar - selv om Republikanerne har flertallet i begge Kongressens kamre.

Det nye udspil vil i givet fald øge den amerikanske statsgæld.

Det kan vise sig at blive en stor knast, da mange republikanere tidligere har udvist bekymring for netop statsgælden, skriver nyhedsbureauet AP.

Præsidenten har efter møder med flere fremtrædende republikanere gentaget, at han forventer, at skattereformen er blevet godkendt i Kongressen og ligger klar til underskrivelse på hans skrivebord 23. november.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.