Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Republikaner skoser Obama på spansk

Republikanerne tog til genmæle og talte dunder mod regeringens skattepolitik efter Obama tale til amerikanerne.

U.S. President Barack Obama (C) delivers his State of the Union speech as Vice President Joe Biden (L) and House Speaker John Boehner (R-OH) listen on Capitol Hill in Washington, February 12, 2013. REUTERS/Charles Dharapak/Pool (UNITED STATES - Tags: POLITICS)
U.S. President Barack Obama (C) delivers his State of the Union speech as Vice President Joe Biden (L) and House Speaker John Boehner (R-OH) listen on Capitol Hill in Washington, February 12, 2013. REUTERS/Charles Dharapak/Pool (UNITED STATES - Tags: POLITICS)

USA: Da præsident Barack Obama natten til onsdag havde leveret sin årlige tale til nationen, tog de politiske modstandere i Det Republikanske Parti ordet i deres egen improviserede tale til amerikanerne.

Den amerikanske senator og republikanernes præsidentkandidathåb, Marco Rubio, gjorde i sin tale et ivrigt forsøg på at ryste partiets image som forsvarer for de rige af sig, og han lagde stor vægt på sin egen arbejderbaggrund.

Hvor Obama i sin tale lagde vægt på, at USAs velstand ikke vokser alene ved at skære ned på de statslige budgetter, advarede Marco Rubio ifølge Reuters mod at tro, at det gavner den amerikanske økonomi at hæve skatterne for de rigeste, som Demokraterne ønsker.

»Hr. præsident, jeg er ikke imod dine planer, fordi jeg vil beskytte de rige. Jeg er imod dine planer, fordi jeg vil beskytte mine naboer«, sagde Rubio, der fremhævede, at skattestigninger for de mest velstående, kan skade middelklassen, fordi det kan medføre færre job.

Efter at have leveret sin tale på engelsk, slog Marco Rubio, der har cubanske rødder, over i spansk.

Den del af talen var henvendt til den store latinamerikanske del af befolkningen, som i overvældende grad stemte på Obama og Demokraterne under valget i november sidste år. Republikanerne har indset, at de er nødt til at hive flere latinostemmer i land, hvis de vil have magten i Det Hvide Hus, og mange spår, at det kan blive Marco Rubio, der får chancen for at gøre det, når næste amerikanske præsidentvalg finder sted i 2016.

Han var dog ikke den eneste republikaner, der tog ordet efter Obamas State of the Union-tale, skriver Reuters. Mens Marco Rubio formelt skulle tale på vegne af partiet, greb partikollegaen og Tea Party-medlemmet Rand Paul også lejligheden til at himle over både sit eget parti og Demokraterne.

»Begge partier er skyldige i at bruge for meget og i at beskytte deres hellige køer og lave aftaler bag lukkede døre, hvor alle her (politikerne i Washington, red.) vinder, mens hver en skatteyder taber,« sagde han og langede ud efter Obama;

»Store regeringer gør det dyrere at sætte mad på bordet. Store regeringer er ikke jeres ven. Præsidenten tilbyder jer gratis ting, mens hans politik gør jer fattige.«

Web-tv: Obama opfordrer splittet kongres til at skabe arbejdspladser

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.