Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Remain-fortaler vil være britisk premierminister

Theresa May spås gode chancer for at blive ny premierminister, selvom hun støttede EU-siden i afstemning.

Theresa May ankommer til Downing Street 10 den 27. juni.
Theresa May ankommer til Downing Street 10 den 27. juni.

Den britiske indenrigsminister, Theresa May, offentliggør i torsdagens udgave af avisen The Times sit kandidatur til at tage over efter premierminister David Cameron som leder af Det Konservative Parti.

May skriver i et debatindlæg, at hun stiller op for at "forene briterne".

Befolkningen blev splittet i to efter afstemningen om, hvorvidt Storbritannien skulle forblive i EU.

- Det er min mission, at Storbritannien skal være et land, der tilfredsstiller alle briter. Hvis du er fra en familie i arbejderklassen, så er livet bare hårdere, end mange politikere har indset, skriver May i avisen.

Premierminister David Cameron meldte, at han trækker sig fra sin post i løbet af efteråret, efter at briterne stemte for at trække sig ud af EU.

Cameron stod som regeringsleder i spidsen af kampagnen for, at briterne skulle forblive i EU.

Theresa May anbefalede også at blive i EU, men hun befandt sig i baggrunden af debatten.

The Times skriver, at May spillede rollen som den forenende figur mellem de to kampagner, og hun bliver derfor spået gode muligheder for at forene briterne.

Avisen offentliggør også en rundspørge blandt konservative, der giver May en føring på 17 procentpoint mod den formodede modkandidat Boris Johnson.

Den tidligere London-borgmester var leder af den fløj, der ønskede at trække sig fra unionen.

Mange venter, at Johnson melder sit kandidatur til at blive partileder inden deadline torsdag middag.

May blev indenrigsminister, da David Cameron vandt valget i 2010, og hun forblev i den rolle, efter at Det Konservative Parti genvandt magten i 2015.

Hun er kendt for at føre en hård linje mod indvandring, og hun er flere gange blevet sammenlignet med det konservative ikon - tidligere premierminister Margaret Thatcher.

Tidligere onsdag meldte forhenværende forsvarsminister Liam Fox også sit kandidatur som leder af de konservative.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.