Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Religiøse ledere kræver tegnere hængt

Bevæbnede pakistanere demonstrerer mod Muhammedtegning, mens pakistanske religiøse ledere kræver tegnerne på Charlie Hebdo hængt.

Billedet her er fra en demonstration mod tegningerne i Peshawar, Pakistan, 16. januar.
Billedet her er fra en demonstration mod tegningerne i Peshawar, Pakistan, 16. januar.

PAKISTAN: Religiøse ledere i Pakistan kræver ifølge BBC, at tegnere og journalister på det franske satiriske magasin, Charlie Hebdo bliver hængt, efter offentliggørelsen af tegninger af profeten Muhammed. Den seneste blev bragt på forsiden onsdag, en uge efter massakren på magasinets medarbejdere.

Samtidig samledes flere hundrede vrede demonstranter efter fredagsbønnen uden for det franske konsulat i den sydlige millionby Karachi for at protestere mod tegningerne i Charlie Hebdo.

Ifølge internationale nyhedsmedier udviklede demonstrationen sig voldeligt, og mindst tre personer blev såret.

BBC skriver, at demonstranterne bar skilte med en tekst, der fordømte Charlie Hebdo, forsøgte at bryde ind i konsulatbygningen. Demonstrationens ledere siger, at de ville aflevere en skriftlig protest på konsulatet, men at de blev forhindret og stoppet af politiet.

Forud for fredagsbønnen havde Pakistans største islamistiske parti Jamaat-e-Islam opfordret til landsdækkende demonstrationer, men foreløbig er Karachi det eneste sted, hvor der er meldinger om, at folk er gået på gaden for at protestere.

Ifølge Reuters kom flere hundrede demonstranter i kamp med politiet, og nyhedsbureauet skriver, at en del af demonstranterne er bevæbnede med skydevåben.

En Reuters-journalist på stedet fortæller, at demonstranterne smed sten og andet kasteskyts mod politiet, der svarede igen med varselsskud, vandkanoner og tåregas.

Det lykkedes til sidst at drive demonstranterne tilbage fra konsulatet, og området er nu roligt, oplyser BBC.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.