Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rejsebureau: Der er sandsynligvis mellem 200-400 danskere i Nepal

Rejsebureauet Kipling Travel anslår, at der er mellem 200-400 danskere i Nepal. Et dårligt mobilnet gør det svært at komme i kontakt med dem.

Rejsebureauet Kipling Travel anslår, at der er mellem 200-400 danskere i Nepal. Et dårligt mobilnet gør det svært at komme i kontakt med dem.
Rejsebureauet Kipling Travel anslår, at der er mellem 200-400 danskere i Nepal. Et dårligt mobilnet gør det svært at komme i kontakt med dem.

NEPAL: Op mod 400 danskere kan i øjeblikket opholde sig i det jordskælvsramte Nepal, der blev ramt af kraftige skælv lørdag morgen dansk tid.

Det vurderer Lars Gundersen, direktør i Kipling Travel, som selv har 20-30 turister i landet i øjeblikket.

Udover at være direktør i rejsebureauet er Lars Gundersen tillige formand for dansk-nepalesisk kulturvenskabsforening og turistambassadør i landet. Han kan fortælle, at april er højsæson for turister i landet.

»Der er to højsæsoner i Nepal, efterår og forår. Og hvis man tager de seneste års statistik for indrejser i Nepal, så er det ikke skudt helt ved siden af med det gæt, at der er 200-400 danskere i Nepal,« siger Lars Gunnersen.

I Kipling Travel forsøger man i øjeblikket at få kontakt til de danskere, der opholder sig i landet. En del har man været i kontakt med, mens der fortsat er en gruppe, rejsebureauet ikke har hørt fra.

»Men det er ikke unormalt, hvis man er ude i bjergene, for så kan man altså ikke lige ringe op. Infrastrukturen er ikke den samme som i Danmark, og når mobilnettet samtidig er nede, bliver det ekstra svært,« siger Lars Gunnersen.

Han vurderer samtidig, at en stor del af danskerne i landet sandsynligvis opholder sig i områder, der ikke er blevet hårdt ramt af jordskælvet, der målte 7,9 på Richterskalaen.

»Der vil typisk være mange, der er ude at vandre i høje og lave bjerge, og her taler vi ikke om Mount Everest. og så kan der være nogen, der opholder sig i landets nationalparker,« siger Lars Gundersen.

Landets hovedstad Katmandu blev særlig hårdt ramt af skælvene, og af de 758 personer, der meldes dræbt, menes halvdelen at være omkommet under sammenstyrtede bygninger i hovedstaden.

»Men i de områder, hvor turister typisk bor i Katmandu, er man sluppet ret nådigt, ser det ud til,« siger Lars Gundersen.

Han fastslår dog samtidig, at der vil være mange danskere, der opholder i hovedstaden, da det er det suverænt mest populære ind- og udrejsepunkt i landet.

Kipling Travel afventer fortsat situationen, inden man beslutter sig for, om man vil tilbyde turisterne at blive fløjet hjem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.