Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Redningsbåd med 200 migranter lægger til i Malta onsdag aften

Skibet »Lifeline« har været strandet i fire dage med over 200 hundrede migranter om bord.

Migranter på dækket på redningsskibet Lifeline er blevet samlet op fra gummibåde ud for Libyens kyst. Skibet lægger til ved Maltas kyst onsdag aften, siger Maltas premierminister, Joseph Muscat. Handout/Reuters
Migranter på dækket på redningsskibet Lifeline er blevet samlet op fra gummibåde ud for Libyens kyst. Skibet lægger til ved Maltas kyst onsdag aften, siger Maltas premierminister, Joseph Muscat. Handout/Reuters

Redningsskibet »Lifeline« lagde onsdag aften til kaj i den maltesiske havneby Valetta efter at have drevet rundt på Middelhavet i dagevis med over 200 migranter om bord.

Tidligere på dagen fik skibet tilladelse til at gå ind til Valetta, efter at der var indgået en aftale om at fordele migranterne i syv EU-lande.

Det oplyste Maltas premierminister, Joseph Muscat.

Skibet, der kommer fra den tyske nødhjælpsorganisation Mission Lifeline, vil blive beslaglagt, oplyser myndighederne i Malta.

Det vil det være, indtil myndighederne har afsluttet en undersøgelse af, om skibet har været i et lovligt ærinde.

Skibet havde indtil udmeldingen fra Maltas regeringsleder sejlet rundt i Middelhavet. Det har afventet reaktioner fra EU-landenes regeringer for at finde ud af, hvordan migranterne om bord på skibet skulle fordeles.

Migranterne var blevet samlet op fra gummibåde ud for Libyens kyst.

Det var den italienske premierminister, Giuseppe Conte, som tirsdag præsenterede en ny model for håndteringen af migranter på skibet.

En løsning for »Lifeline« blev også drøftet intenst mandag mellem premierminister Muscat og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron. En fransk regeringstalsmand sagde, at der var fokus på "en europæisk løsning".

Malta afviste tirsdag i sidste uge redningsskibet "Aquarius", der også var blevet afvist i en italiensk havn. Skibet sejlede for den franske organisation SOS Mediterranée.

»Aquarius« havde samlet 629 migranter op fra gummibåde ud for Libyens kyst. Skibet blev siden modtaget af Spanien.

Også containerskibet »Alexander Mærsk« lå i flere dage ud for Siciliens kyst, efter at det havde samlet flere end 100 nødstedte mennesker op i Middelhavet.

Natten til tirsdag fik det danske skib dog tilladelse til at lægge til i havnen Pozzallo på Sicilien.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.