Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Red Barnet trækker sig fra Afghanistan efter angreb

En afdeling af Red Barnet i Afghanistan er blevet angrebet af bevæbnede mænd, skriver flere nyhedsbureauer.

»Der var en eksplosion, og målet var Red Barnet,« siger Attaullah Khogyani, talsmand for provinsregeringen i Jalalabad, til Reuters.
»Der var en eksplosion, og målet var Red Barnet,« siger Attaullah Khogyani, talsmand for provinsregeringen i Jalalabad, til Reuters.

Bevæbnede mænd har onsdag morgen angrebet Safe the Childrens kontorer i Jalalabad i den østlige del af Afghanistan. Safe the Children er Red Barnets internationale afdeling.

Mindst to er dræbt, og 14 andre er såret, siger øjenvidner og embedsmænd.

Angrebet var det seneste mod en udenlandsk nødhjælpsgruppe i det krigshærgede land.

Save the Children meddeler, at de nu suspenderer operationer i Afghanistan efter angrebet mod gruppens kontor i Jalalabad. Det siger en talsmand for nødhjælpsgruppen i en erklæring ifølge AFP.

»Som reaktion på alt dette, har midlertidigt indstille alle programmer i Afghanistan«, siger han.

Angrebsmændene sprængte en bil i luften uden for nødhjælpsgruppens lejr i byen Jalalabad. Herefter sendte de granater mod lejren og stormede den.

Angrebet blev nedkæmpet af sikkerhedsstyrker, som omringede stedet. Det varede i omkring tre timer.

»Kampene er sluttet. Sikkerhedsstyrkerne er ved at undersøge bygningen nu,« siger Attaullah Khogyani, en officiel talsmand.

Angrebet kommer få dage efter et Taliban-angreb mod et luksushotel i Kabul, hvor mindst 22 mennesker blev dræbt. De fleste er udlændinge.

»Cirka klokken 09.10 eksploderede en bilbombe ved indgangen til Red Barnets bygning«, siger Attaullah Khogyani.

»En gruppe bevæbnede mænd kom derefter ind på området,« tilføjer han.

En person, som befandt sig inde i bygningen, da angrebet gik i gang, fortæller, at han hørte et "højt brag".

»Vi løb i dækning, og jeg så en bevæbnet mand ramme hovedporten med et raketstyr for at trænge ind på området. Jeg hoppede ud af et vindue«, siger Mohammad Amin fra en hospitalsseng i Jalalabad.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet på nødhjælpsorganisationen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.