Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Red Barnet: Sultkatastrofe har ramt Vestafrika

19,2 millioner mennesker, heraf er halvdelen børn, sulter i den vestafrikanske Sahel-region, og derfor har Red Barnet udråbt situationen til en »sultkatastrofe«.

Arkivfoto
Arkivfoto

SAHEL-REGIONEN: Det kan ende med at koste millioner af vestafrikanere livet, hvis der ikke meget snart leveres økonomisk assistance til Sahel-regionen, som berører lande som Niger, Burkina Faso, Chad, Mauretanien og Senegal.

Ifølge metroXpress viser helt nye FN-tal fra den 10. juni, at der nu er 19,2 millioner mennesker, halvdelen børn, i regionen, der er ramt af en madkrise, som minder om den, der ramte Afrikas Horn sidste år. Tal fra den 2. maj viste, at 18 millioner mennesker sulter. Det er en stigning på 6,25 procent på lidt over en måned, hvilket er mere end 30.000 nye tilfælde dagligt.

Derfor kalder Save the Children - herhjemme Red Barnet - nu situationen for en »sultkatastrofe«, hvor det anslås, at en million børn er så svært underernærede, at der er en reel risiko for, at de kan dø.

- Situationen er kritisk, og det er på tide, at alle vågner op nu. Det gælder både det internationale samfund og herhjemme, hvor regeringen og det private må på banen, siger Mimi Jakobsen, generalsekretær i Red Barnet, til metroXpress.

Hun forklarer, at organisationen er i regionen, men mangler penge til at hjælpe.

Tredje gang i på 10 år

Sahel-regionen er i forvejen en ekstremt fattig region, hvilket gør det faretruende, når høsten slår fejl. Således er det tredje gang på under 10 år, at regionen er ramt af en krise. Derfor begyndte FN også allerede i december sidste år at advare om de forestående problemer.

Sidenhen er situationen blevet værre, blandt andet på grund af ekstrem tørke og væbnet konflikt i Mali, som har gjort, at 300.000 er flygtet ud af landet.

Også hos FNs kontor for koordineringen af nødhjælpsarbejdet, OCHA, ser man med alvor på problemstillingen og peger på, at der mangler mange penge, før krisen kan løses. Det er nemlig ikke kun mad, der skal arrangeres. Også transport af maden, benzin og andet skal koordineres og betales.

- Samlet set har vi bedt om ni milliarder kroner, hvis vi skal løse krisen, men det er de midler, vi havde brug for i går. Krisen vokser sig større og større, og derfor er der også brug for flere og flere midler, siger talsmand Jens Lærke til metroXpress.

Han peger på, at der er indsamlet godt 43 procent af det beløb, og at man derfor har desperat brug for, at flere donationer dumper ind ad brevsprækken.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.