Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rapport: Verdens rigeste bliver endnu rigere

Hvis der ikke sker ændringer i den stigende ulighed verden over, vil en procent af verdens rigeste i 2016 eje mere end halvdelen af alle værdier i verden, advarer international hjælpeorganisation.

Luksusyachts for milliarder forankret ud for havnen i Monaco. Deres ejere er med høj sandsynlighed bland den ene procent af verden befolkning, der snart ejer halvdelen af verdens værdier.
Luksusyachts for milliarder forankret ud for havnen i Monaco. Deres ejere er med høj sandsynlighed bland den ene procent af verden befolkning, der snart ejer halvdelen af verdens værdier.

STORBRITANNIEN: Formuekurven vil det kommende år kun gå en vej for verdens rigeste, og det er opad.

Sådan lyder meldingen fra hjælpeorganisationen Oxfam i en ny rapport, der udkommer op til det årlige møde »World Economic Forum«, som finder sted lørdag i Davos i Schweiz.

Ifølge Oxfam, der er en international sammenslutning af organisationer, som arbejder på at finde løsninger på verdens fattigdom og ulighed, er velstanden hos den rigeste del af verdens befolkning steget fra 44 procent i 2009 til 48 procent i 2014, og kurven vil fortsætte opad og omfatte mere en 50 procent i 2016, skriver Oxfam.

»Ønsker vi virkelig at leve i en verden, hvor den ene procent ejer mere end resten af os tilsammen? Omfanget af global ulighed er simpelthen overvældende, og kløften mellem de rigeste og resten vokser hurtigt,« lyder det fra Oxfams administrerende direktør, Winnie Byanyima, i en artikel på organisationens hjemmeside.

Af sidste års øvrige 52 procent af verdens goder ejes 46 procent af den rigeste femtedel af verdens befolkning, og totalt er 94,5 procent af alle værdier ifølge rapporten ejet af de 20 procent rigeste i verden. De resterende blot 5,5 procent værdier ejes således af resten af verdens befolkning.

»De fattige bliver såret to gange af den stigende ulighed - de får mindre andel i den økonomiske kage, og fordi den ekstreme ulighed skader væksten, er der grundlæggende mindre kage at dele ud af,« lyder det fra den administrerende direktør, der opfordrer verdens ledere til at sætte ind over for de magtfulde særinteresser, der ifølge direktøren står i vejen for en mere retfærdig og velstående verden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.