Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rapport truer Republikanernes erstatning for Obamacare

Får Republikanerne indført en ny sundhedsordning, vil 22 millioner i 2026 miste dækning i tilfælde af sygdom.

Arkivfoto. Får Republikanerne indført en ny sundhedsordning, vil 22 millioner i 2026 miste dækning i tilfælde af sygdom.
Arkivfoto. Får Republikanerne indført en ny sundhedsordning, vil 22 millioner i 2026 miste dækning i tilfælde af sygdom.

Republikanernes bestræbelser på at erstatte Barack Obamas sundhedsreform led mandag et stort knæk.

Det skete, da Kongressens Budgetkontor (CBO) offentliggjorde en vurdering af Republikanernes forslag til en ny sundhedsordning.

»Lovforslaget vil øge antallet af mennesker uden en sundhedsforsikring med 22 millioner i 2026 sammenlignet med antallet under den nuværende lovgivning,« står der i CBO-rapporten.

Vurderingen er dermed marginalt mere positiv end CBO's estimat af et udspil, der blev godkendt i Repræsentanternes Hus i sidste måned.

Her lød vurderingen, at 23 millioner flere ville stå uden dækning i 2026 med en republikansk model sammenlignet med Obamacare.

Lovforslaget, der blev præsenteret i sidste uge af Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, møder allerede modstand fra Demokraterne såvel som internt i partiet.

McConnell har sagt, at han vil have forslaget godkendt, inden Senatets medlemmer tager på en kort ferie 4. juli.

Det kan dog vise sig at blive svært, da CBO-rapporten utvivlsomt vil gøre udspillet endnu mindre spiseligt for både demokrater og skeptiske republikanere.

Republikanerne har et flertal på 52 sæder i Senatet, der består af i alt 100 sæder. Demokraterne har enstemmigt modsat sig lovforslaget.

Tre republikanske senatorer har allerede sagt, at de ikke vil stemme for lovforslaget.

»Hvis man var på vippen, så hjælper CBO-rapporten ikke. Jeg tror, det bliver sværere at få 50 stemmer - ikke lettere,« siger det republikanske senatsmedlem Lindsey Graham.

CBO er et uafhængigt organ i Kongressen, som regner på konsekvenserne af love.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.