Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rapport: Sydsudans militær hænger og brænder civile levende

Ny rapport fra Human Rights Watch beskriver, hvordan regeringsstyrker i Sydsudan bevidst angriber den civile befolkning for at udrydde eventuelle oprørere.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch forsøger med en ny rapport at gøre opmærksom på de alvorlige forbrydelser mod menneskeheden, som foregår i Sydsudan i det, der kaldes Afrikas glemte krig.

Krigen, der brød ud i 2013, ville sandsynligvis være på flere menneskers radar, hvis ikke området, hvor mange af kamphandlingerne foregår, lå i den nordlige del af landet, hvor det både er vanskeligt og farligt at rejse rundt.

For krigen trumfer i brutalitet det, der for eksempel foregår Syrien, som til sammenligning ofte bliver beskrevet i danske og udenlandske medier.

Rapporten »De brændte det hele« beskriver på grusomste vis, hvad der foregår i landet, og at mange af ulovlighederne bliver udført af regeringsstyrker med det formål at udrydde eventuelle oprørere.

Alene i juni og juli i år været har der været 60 ulovlige drab på civilbefolkningen, som alle enten er blevet skudt, hængt eller brændt i live.

Derudover er der dokumenteret 63 voldtægtsepisoder, hvor mange af dem var massevoldtægter.

»Regeringsstyrker har udført grusomme drab, voldtægter og har brændt utallige hjem ned i store dele af landet,« siger Afrika-direktør i Human Rights Watch, Daniel Bekele, og understreger, at disse angreb blot er det seneste i en konflikt, der bliver karakteriseret ved en chokerende foragt for civile liv.

»Kvinder og piger bærer hovedbyrden af denne brutale offensiv, som har været målrettet voldtægt, bortførelse, prygl, og tvangsarbejde,« siger han.

Organisationen mener, at de brutale angreb på civile, kombineret med en udbredt afbrænding af landsbyer, tyder på, at regeringens mål har været at fortrænge oprørerne fra deres hjem.

Sydsudanesiske embedsmænd benægtede dog disse påstande, da de inden rapportens offentliggørelse blev konfronteret med de fund, som Human Rights Watch havde gjort.

Krigen i Sydsudan blev udløst af en væbnet konflikt mellem soldater loyale over for præsident Salva Kiir og soldater, der støttede den nu tidligere vicepræsident, Riek Machar, som leder Det Sudanesiske Folks Befrielsesbevægelse.

Siden konfliktens begyndelse er der blevet begået rædselsvækkende angreb på civile, som både regeringen og oppositionen menes at være ansvarlige for. Kampene har fordrevet omkring to millioner mennesker, og man regner med, at omkring 1,6 millioner er døde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.