Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rapport giver piloter skylden for Air France-tragedie

Pårørende siger, at rapport minimerer Air Frances og Airbus' ansvar ved flystyrt i Atlanterhavet.

Resterne af Air France-flyet bjærges. 228 mennesker mistede livet, da flyet styrtede ned. REUTERS/Brazilian Air Force/Handout/Files.
Resterne af Air France-flyet bjærges. 228 mennesker mistede livet, da flyet styrtede ned. REUTERS/Brazilian Air Force/Handout/Files.

Paris. En rapport giver piloterne skylden for en flytragedie i 2009, hvor et fly med 228 mennesker om bord styrtede i Atlanterhavet.

En rapport siger, at piloterne under flyvningen fra Rio de Janeiro mistede kontrollen med flyet, efter at de ikke havde gennemgået de faste procedurer om bord.

Undersøgelser af Flight AF447-ulykken bekræfter tidligere konstateringer om, at kaptajnen var væk fra cockpittet, da det gik galt. Han skal have haft en fastlagt pause.

Men den tjenestegørende andenpilot havde ifølge rapporten utilstrækkelig uddannelse til håndtere situationen, da flyet kom i turbulens.

Luftfartsselskabet Air France afviser konklusionerne i rapporten.

Repræsentanter for en gruppe, som pårørende til ofre har dannet, siger, at rapporten minimere det ansvar, som Air France og Airbus har i sagen.

Tidligere rapporter har sagt, at en teknisk fejl var en faktor ved Airbus A330-styrtet.

Den nye rapport indgår i en juridisk undersøgelse, som omfatter "alvorlige beskyldninger" mod flyets besætning. Men Air France siger, at det ikke kan garantere for de eksperter, som står bag den.

Danielle Lamy, som leder de pårørendes gruppe, siger til AP, at den nye rapport fjerner skylden fra Airbus, og at det er piloterne fra Air France, som forvoldte ulykken den 1. juni 2009.

Ophélie Toulliou fra de pårørendes organisation siger, at hun er chokeret over at læse den nye rapport.

Toulliou siger, at det er oprørende, at piloterne får skylden, og at et andet spor om, at nedisede måleinstrumenter kan have været en faktor.

Parterne har nu to måneder til at reagere formelt på rapporten.

De fleste af de 228 omkomne er aldrig blevet fundet.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.