Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Raketter bremser fødevarehjælp til Gaza

Lastbiler fra FN med forsyninger til trængt befolkning måtte vende om på grund af raketangreb.

En såret palæstinenser bliver transporteret til hjælp efter en israelsk luftangreb onsdag.
En såret palæstinenser bliver transporteret til hjælp efter en israelsk luftangreb onsdag.

GAZA: FN forsøgte tirsdag at komme ind i Gaza-striben med fødevareforsyninger til den trængte befolkning.

Men køretøjerne måtte vende om på grund af igangværende raketangreb. Lastbilerne var lastet med 120 ton fødevarer, nok til at brødføde 5.600 personer i en måned.

FNs fødevareprogram WFP udtrykker bekymring over, at man har svært ved at nå frem til de mennesker, man gerne vil hjælpe.

- Vi er dybt bekymret over situationen i Gaza, men vi vil fortsat have fokus på de mest udsatte familier, ikke mindst de, der er direkte berørt af de voldelige omstændigheder, siger country-manager i WFP, Pablo Recalde, til fødevareprogrammets hjemmeside.

Palæstinensere i Gaza-striben har den seneste uge været udsat for talrige angreb med israelske missiler, der er affyret for at ramme Hamas-relaterede mål.

FN forventer at yde akut fødevarehjælp til 350 familier - cirka 2.100 mennesker - som bor i forskellige områder i Gaza-striben, og som har fået deres hjem ødelagt af de seneste dages angreb.

Fødevareprogrammet vil også sikre leverancer af hvedemel til bagerier i berørte områder, så befolkningen får adgang til gratis brød.

FN oplyser, at man har tilstrækkelig med fødevarer lagret i forskellige områder af Gaza til at brødføde 285.000 mennesker i en måned. Pakkerne med forsyninger består af dåsemad og brød.

Dertil kommer, at FN råder over forsyninger uden for området til yderligere to måneder. Men adgangen til Gaza-området er afgørende, understreger organisationen, der også udtrykker bekymring for den stigende mangel på fødevarer i butikkerne.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.