Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radioværter klarer frisag efter dødelig telefonfis

Der vil ikke blive rejst sag mod de to australske radioværter, hvis telefonfis mod hertuginde Catherine fik en sygeplejerske til at begå selvmord.

Lysene blev tændt verden over Jacintha Saldanha, her i Bangalore i Indien.
Lysene blev tændt verden over Jacintha Saldanha, her i Bangalore i Indien.

De australske radioværter Mel Greig og Michael Christian blev lagt for had, da de i december sidste år var indirekte skyld i en britisk sygeplejerskes selvmord. Men nu ligger det fast, at værterne ikke vil blive retsforfulgt.

Ifølge Reuters har den britiske anklagemyndighed besluttet, at der ikke skal rejses tiltale om manddrab mod de to, der ringede til sygehuset, hvor den gravide hertuginde Catherine var indlagt og fik lokket fortrolige oplysninger ud af den nu afdøde sygeplejerskes kollega.

- Vi har konkluderet, at der ikke findes beviser til at understøtte en tiltale for manddrab. Selv om de har handlet uagtsomt, var formålet med opkaldet en harmløs spøg, siger Malcolm McHaffie fra anklagemyndigheden til Reuters.

46-årige Jacintha Saldanha begik selvmord 7. december, tre dage efter hun havde viderestillet et opkald fra de to værter på radiostationen 2Day FM. Mel Greig og Michael Christian udgav sig blandt andet for at være dronning Elizabeth og prins Charles og fik på den måde Saldanhas kollega til at fortælle om hertugindens tilstand.

Værterne blev efterfølgende suspenderet og gik på australsk TV for at undskylde. Deres program er siden blevet lukket, mens ejeren af radiostationen har lovet at donere minimum 2,8 millioner kroner til Jacintha Saldanhas efterladte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.